Nepravda, poraz u baražu i na kraju - ostavka!

Legendarni selektor Danaca, Morten Olsen, povukao se sa čela reprezentacije posle 15 dugih i uspešnih godina.

Fudbal 18.11.2015 | 20:40
Nepravda, poraz u baražu i na kraju - ostavka!

Danci su, na kraju, bili najoštećenija strana u albansko-srpskom ratu pred porotama u Nionu i Lozani.

Nakon što je Sud za arbitražu u sportu poništio odluku Disciplinske komisije UEFA i Albaniji dodelio tri boda za prekinutu utakmicu u Beogradu, Danska je pala na treću poziciju u grupi (Srbija svakako tada već nije imala nikakve šanse), a potom je usledio i poraz u baražu od lokalnog rivala, Švedske.

Sve to dovelo je do smene na kormilu crveno-belih posle 15 dugih godina.

Selektor fudbalske reprezentacije Danske Morten Olsen podneo je ostavku na tu funkciju nakon neuspeha u baražu za plasman na prvenstvo Evrope. Danska, šampion Evrope iz 1992. godine u Švedskoj, sinoć u Kopenhagenu remizirala sa komšijama 2:2 i ostala bez plasmana na EURO zbog poraza u gostima od 1:2.

"Obavestio sam igrače i rukovodstvo Saveza da ne nastavljamo dalje. Bila je privilegija biti deo nacionalnog tima svih ovih 35 godina, prvo kao igrač, a potom kao trener", izjavio je legendarni 66-godišnji kapiten i selektor Danaca.

On je Dance vodio na četiri velika takmičenja i bio je selektor sa najdužim stažom u Evropi.

Kao igrač dres Danske oblačio je 102 puta i postigao četiri gola. Ujedno, od nacionalnog dresa oprostio se i dosadašnji kapiten Lars Jakobsen, posle 80 odigranih utakmica za državni tim.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar