Париз: Пронађен телефон терористе

Француски званичници су саопштили да је пронађен мобилни телефон за који се верује да га је користио један од нападача у Паризу прошлог петка.

Свијет 17.11.2015 | 22:40
Париз: Пронађен телефон терористе

Како се наводи, у телефону је пронађена порука "Ок, ми смо спремни".

Француски истражитељи су на основу видео снимака утврдили да су се у ауту коришћеном у пуцњави у париским ресторанима и баровима прошлог петка налазила тројица мушкараца, али и да се сада трага за још једним неидентификованим мушкарцем, навели су извори из правосуђа за Ројтерс.

"Тројица су се налазила у црном "сеату" из кога су пуцали на ресторане и терасе барова", рекли су ти извори.

Истражитељи су сада сигурни да је поред Салаха Абдеслама, којег тражи полиција и његовог брата Брахима који се разнео на месту напада, постојао и трећи мушкарац којег тек треба да идентификују, наводе исти извори, преноси Ројтерс.

"У току је потрага за њим", казао је други извор близак истрази.

У међувремену, француска полиција данас је објавила фотографију једног од бомбаша самоубица који се разнео испред стадиона у Паризу, позивајући сведоке да се јаве ако имају било какве информације.

Истражитељи су већ утврдили да су њему власти у Грчкој већ узеле отиске прстију у октобру, али његов идентитет остаје нејасан, преноси АФП.

У близини његовог тела пронађен је сиријски пасош који је припадао војнику из снага сиријског режима који је убијен неколико месеци раније.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар