Pariz: Pronađen telefon teroriste

Francuski zvaničnici su saopštili da je pronađen mobilni telefon za koji se veruje da ga je koristio jedan od napadača u Parizu prošlog petka.

Svijet 17.11.2015 | 22:40
Pariz: Pronađen telefon teroriste

Kako se navodi, u telefonu je pronađena poruka "Ok, mi smo spremni".

Francuski istražitelji su na osnovu video snimaka utvrdili da su se u autu korišćenom u pucnjavi u pariskim restoranima i barovima prošlog petka nalazila trojica muškaraca, ali i da se sada traga za još jednim neidentifikovanim muškarcem, naveli su izvori iz pravosuđa za Rojters.

"Trojica su se nalazila u crnom "seatu" iz koga su pucali na restorane i terase barova", rekli su ti izvori.

Istražitelji su sada sigurni da je pored Salaha Abdeslama, kojeg traži policija i njegovog brata Brahima koji se razneo na mestu napada, postojao i treći muškarac kojeg tek treba da identifikuju, navode isti izvori, prenosi Rojters.

"U toku je potraga za njim", kazao je drugi izvor blizak istrazi.

U međuvremenu, francuska policija danas je objavila fotografiju jednog od bombaša samoubica koji se razneo ispred stadiona u Parizu, pozivajući svedoke da se jave ako imaju bilo kakve informacije.

Istražitelji su već utvrdili da su njemu vlasti u Grčkoj već uzele otiske prstiju u oktobru, ali njegov identitet ostaje nejasan, prenosi AFP.

U blizini njegovog tela pronađen je sirijski pasoš koji je pripadao vojniku iz snaga sirijskog režima koji je ubijen nekoliko meseci ranije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar