Њемачка: Евакуисан још један стадион

Полиција је на железничкој станици у Хановеру пронашла још један сумњиви предмет. Евакуисан је и још један стадион на ком је требало да се одржи концерт.

Свијет 17.11.2015 | 22:22
Њемачка: Евакуисан још један стадион

Полиција је потврдила да је на подручју железничке станице пронађен сумњиви предмет, јавља Дојче веле.

"Истражујемо... Полиција је претражила колосеке 11 и 12, а у садашњој ситуацији боље је да претражимо веома добро", наводи се из полиције.

Шеф полиције Хановера Фолкер Клуве је за НДР рекао да је било претњи да ће доћи до "активирања експлозива" на стадиону где је требало да се одигра пријатељски меч фудбалских репрезентација Немачке и Холандије.

"Кључно упозорење је стигло до нас на око 15 минута пре отварања капија стадиона", казао је он.

Шеф полиције је позвао градјане Хановера да оду кућама, избегавају стадионе и не крећу се у већим групама.

Клуве је навео да су биле две претње и да се испоставило да је прва била лажна, али да је потом уследила друга дојава да се спрема напад која је озбиљно схваћена, пренео је АП.

Немачки локални лист је, позивајући се на неименоване полицијске изворе, навео да је полиција наводно пронашла возило "пуно експлозива" код стадиона где је требало да се одигра пријатељски меч.

Претходно је утакмица између репрезентација Немачке и Холандије отказана је после добијене информације да је на стадиону планиран бомбашки напад.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Текбииираши

17.11.2015 21:51

А ја сто сам се кладио из икса у кеца?

ОДГОВОРИТЕ