Njemačka: Evakuisan još jedan stadion

Policija je na železničkoj stanici u Hanoveru pronašla još jedan sumnjivi predmet. Evakuisan je i još jedan stadion na kom je trebalo da se održi koncert.

Svijet 17.11.2015 | 22:22
Njemačka: Evakuisan još jedan stadion

Policija je potvrdila da je na području železničke stanice pronađen sumnjivi predmet, javlja Dojče vele.

"Istražujemo... Policija je pretražila koloseke 11 i 12, a u sadašnjoj situaciji bolje je da pretražimo veoma dobro", navodi se iz policije.

Šef policije Hanovera Folker Kluve je za NDR rekao da je bilo pretnji da će doći do "aktiviranja eksploziva" na stadionu gde je trebalo da se odigra prijateljski meč fudbalskih reprezentacija Nemačke i Holandije.

"Ključno upozorenje je stiglo do nas na oko 15 minuta pre otvaranja kapija stadiona", kazao je on.

Šef policije je pozvao gradjane Hanovera da odu kućama, izbegavaju stadione i ne kreću se u većim grupama.

Kluve je naveo da su bile dve pretnje i da se ispostavilo da je prva bila lažna, ali da je potom usledila druga dojava da se sprema napad koja je ozbiljno shvaćena, preneo je AP.

Nemački lokalni list je, pozivajući se na neimenovane policijske izvore, naveo da je policija navodno pronašla vozilo "puno eksploziva" kod stadiona gde je trebalo da se odigra prijateljski meč.

Prethodno je utakmica između reprezentacija Nemačke i Holandije otkazana je posle dobijene informacije da je na stadionu planiran bombaški napad.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tekbiiiraši

17.11.2015 21:51

A ja sto sam se kladio iz iksa u keca?

ODGOVORITE