ПАО открио: ФИБА покреће своју Евролигу?!

Потпредседник "зелених" објаснио је зашто ПАО једини није потписао уговор са Евролигом, најавио ФИБА такмичење и потврдио да све води ка затвореној лиги, било под окриљем Евролиге или ФИБА. "То ће бити катастрофа.

Кошарка 18.11.2015 | 18:20
ПАО открио: ФИБА покреће своју Евролигу?!

Панатинаикос, који уз ЦСКА и Макаби има шест титула првака Европе, једини је клуб од 11 власника "А" евролигашке лиценце који и даље није прихватио понуду да потпише десетогодишњи уговор и уђе у нову Евролигу.

Сви остали, рачунајући и највећег ривала Олимпијакос, прихватили су услове такмичења, који осталим клубовима широм Европе скоро па затварају врата елитног друштва.

Потпредседник Атињана Такис Балтакос разговарајући са новинаром грчке телевизије ОТЕ, објаснио је позицију у којој се налази славни клуб који са клупе води наш селектор Александар Ђорђевић.

"Упитани смо да потпишемо десетогодишњи уговор, што је велико признаније за клуб, али постоји такође и клаузула о обештећењу од десет милиона евра за онога ко би се у току тих десет година предомислио и затражио да изађе из такмичења. Стога, немогуће је да донесемо одлуку у једном дану", рекао је Балтакос.

"Говорим у имце целе Панатинаикосове породице, тако да не могу да коментаришем то што су сви остали клубови потписали уговор".

ПАО ће одлуку донети ускоро...

"До краја новембра или почетком децембра донећемо коначну одлуку", рекао је.

Шта је алтенатива за Панатинаикос, гласило је питање, на које је Балтакос дао одговор у ком наговештава да ће већ од наредне сезоне ФИБА покренути своју верзију Евролиге, као у сезони 2000/01, када је паралелно играна УЛЕБ Евролига и ФИБА Супролига. Тада су Панатинаикос, Макаби и још неки великани европске кошарке остали верни ФИБА, али су се већ наредне сезоне приклонили новом таласу...

"То би било лоше за кошарку, као што је било у сезони 2000/01, али извесно је да ФИБА покренути ривалску лигу", рекао је функционер вицешампиона Грчке.

На крају, Балтакос је ипак наговестио исход...

"Будућност европске кошарке јесте затворена лига налик НБА лиги. То је очигледно и постоје ствари које воде ка томе. Не знам да ли ће Евролига или ФИБА на крају то успети да остваре, али исход ће бити затворена лига и то ће бити права катастрофа за национална такмичења", рекао је.

Коментари / 0

Оставите коментар