PAO otkrio: FIBA pokreće svoju Evroligu?!

Potpredsednik "zelenih" objasnio je zašto PAO jedini nije potpisao ugovor sa Evroligom, najavio FIBA takmičenje i potvrdio da sve vodi ka zatvorenoj ligi, bilo pod okriljem Evrolige ili FIBA. "To će biti katastrofa.

Košarka 18.11.2015 | 18:20
PAO otkrio: FIBA pokreće svoju Evroligu?!

Panatinaikos, koji uz CSKA i Makabi ima šest titula prvaka Evrope, jedini je klub od 11 vlasnika "A" evroligaške licence koji i dalje nije prihvatio ponudu da potpiše desetogodišnji ugovor i uđe u novu Evroligu.

Svi ostali, računajući i najvećeg rivala Olimpijakos, prihvatili su uslove takmičenja, koji ostalim klubovima širom Evrope skoro pa zatvaraju vrata elitnog društva.

Potpredsednik Atinjana Takis Baltakos razgovarajući sa novinarom grčke televizije OTE, objasnio je poziciju u kojoj se nalazi slavni klub koji sa klupe vodi naš selektor Aleksandar Đorđević.

"Upitani smo da potpišemo desetogodišnji ugovor, što je veliko priznanije za klub, ali postoji takođe i klauzula o obeštećenju od deset miliona evra za onoga ko bi se u toku tih deset godina predomislio i zatražio da izađe iz takmičenja. Stoga, nemoguće je da donesemo odluku u jednom danu", rekao je Baltakos.

"Govorim u imce cele Panatinaikosove porodice, tako da ne mogu da komentarišem to što su svi ostali klubovi potpisali ugovor".

PAO će odluku doneti uskoro...

"Do kraja novembra ili početkom decembra donećemo konačnu odluku", rekao je.

Šta je altenativa za Panatinaikos, glasilo je pitanje, na koje je Baltakos dao odgovor u kom nagoveštava da će već od naredne sezone FIBA pokrenuti svoju verziju Evrolige, kao u sezoni 2000/01, kada je paralelno igrana ULEB Evroliga i FIBA Suproliga. Tada su Panatinaikos, Makabi i još neki velikani evropske košarke ostali verni FIBA, ali su se već naredne sezone priklonili novom talasu...

"To bi bilo loše za košarku, kao što je bilo u sezoni 2000/01, ali izvesno je da FIBA pokrenuti rivalsku ligu", rekao je funkcioner vicešampiona Grčke.

Na kraju, Baltakos je ipak nagovestio ishod...

"Budućnost evropske košarke jeste zatvorena liga nalik NBA ligi. To je očigledno i postoje stvari koje vode ka tome. Ne znam da li će Evroliga ili FIBA na kraju to uspeti da ostvare, ali ishod će biti zatvorena liga i to će biti prava katastrofa za nacionalna takmičenja", rekao je.

Komentari / 0

Ostavite komentar