"Ел Класико" по плану, истрага због судија!

Дуел Реал Мадрида и Барселоне се и дефинитивно игра у суботу. Покренута истрага због притиска на неименованог судију.

Фудбал 18.11.2015 | 15:20
"Ел Класико" по плану, истрага због судија!

Постаје озбиљно!

Због наводног притиска на једног од помоћних судија пред "Ел Класико", а који је извршио "неко изнутра", у Шпанији је отворена истрага која ће истраживати овај бизаран догађај, а случајем ће руководити јавни тужилац Фернандо Малдонадо, јавља Ел Мундо.

Висенте Ернандез, адвокат судије који је желео да остане анониман због страха за сопствени живот, је подсетимо у откобру саопштио да је његовом клијенту прећено да утиче на игру у "Ел Класику" и тако помогне екипи Реал Мадрида.

Иако је на почетку деловало као "игрица" пред највећи дерби Шпаније, показало се као озбиљан случај, због ког је покренута и истрага.

Колико су схватили озбиљно овај случај говори и то да се неће поштовати уобичајена пракса саопштавања имена судија како неко не би поново покушао да утиче на "делиоце правде".

Ситуација око терористичког напада у Паризу дигла је и Шпанију на ноге, па пошто је отказана пријатељска утакмица Белгије и Шпаније, поставља се легитимно питање - да ли ће можда и "Ел Класико" бити одложен?

"Нема разлога да се меч Реала и Барселона отказује. Разумем да постоји аларм после бруталног напада у Паризу, али меч неће бити отказан, све држимо под контролом. Преузели смо важне сигурносне кораке како бисмо обезбедили утакмицу", рекао је државни секретар за спорт Мигел Карденал.

Реал Мадрид и Барселона се састају у суботу на "Сантјаго Бернабеу", а утакмица се игра од 18.30.

Коментари / 0

Оставите коментар