"El Klasiko" po planu, istraga zbog sudija!

Duel Real Madrida i Barselone se i definitivno igra u subotu. Pokrenuta istraga zbog pritiska na neimenovanog sudiju.

Fudbal 18.11.2015 | 15:20
"El Klasiko" po planu, istraga zbog sudija!

Postaje ozbiljno!

Zbog navodnog pritiska na jednog od pomoćnih sudija pred "El Klasiko", a koji je izvršio "neko iznutra", u Španiji je otvorena istraga koja će istraživati ovaj bizaran događaj, a slučajem će rukovoditi javni tužilac Fernando Maldonado, javlja El Mundo.

Visente Ernandez, advokat sudije koji je želeo da ostane anoniman zbog straha za sopstveni život, je podsetimo u otkobru saopštio da je njegovom klijentu prećeno da utiče na igru u "El Klasiku" i tako pomogne ekipi Real Madrida.

Iako je na početku delovalo kao "igrica" pred najveći derbi Španije, pokazalo se kao ozbiljan slučaj, zbog kog je pokrenuta i istraga.

Koliko su shvatili ozbiljno ovaj slučaj govori i to da se neće poštovati uobičajena praksa saopštavanja imena sudija kako neko ne bi ponovo pokušao da utiče na "delioce pravde".

Situacija oko terorističkog napada u Parizu digla je i Španiju na noge, pa pošto je otkazana prijateljska utakmica Belgije i Španije, postavlja se legitimno pitanje - da li će možda i "El Klasiko" biti odložen?

"Nema razloga da se meč Reala i Barselona otkazuje. Razumem da postoji alarm posle brutalnog napada u Parizu, ali meč neće biti otkazan, sve držimo pod kontrolom. Preuzeli smo važne sigurnosne korake kako bismo obezbedili utakmicu", rekao je državni sekretar za sport Migel Kardenal.

Real Madrid i Barselona se sastaju u subotu na "Santjago Bernabeu", a utakmica se igra od 18.30.

Komentari / 0

Ostavite komentar