ЕП: ''Орлићи'' непрепознатљиви изгубили од Словенаца!

"Орлићи" су, нажалост, у Словенији личили на сениорске колеге. Млада фудбалска репрезентација Србије поражена је на гостовању са 2:0 услед безидејне игре под вођством селектора Томислава Сивића, у квалификацијама за Европско првенство.

Фудбал 17.11.2015 | 18:40
ЕП: ''Орлићи'' непрепознатљиви изгубили од Словенаца!

Пре овог меча, Италија и Србија су биле на деоби првог места са по 10 бодова из четири утакмице, а у првој шанси били су домаћини преко Шпорара, ког је зауставио Чупић.

Словенцима је узвратио Милинковић-Савић, имао је и Чаврић један покушај који је изблокиран, па велики посед лопте од скоро 70 одсто ипак није материјализован. Ни до краја полувремена није било погодака, иако су "орлови" упутили осам удараца ка голу Сорчана.

Наставак је био очајан за "орлиће", па је Чупић имао пуне руке посла. Добро је интервенисао при новој шанси Шпорара, некадашњег пика Црвене звезде, који га је ипак матирао у 61. минуту.

То је натерало селектора Сивића да направи двоструку измену, у игру су ушли Јовић и Пантовић уместо Чаврића и Плавшића, чиме је најављена потпуна офанзива, али је изостала конкретнија реакција на терену.

Очајнички су деловали сви покушаји "орлића", високи играчи Словеније добијали су ваздушне дуеле, па је и Антонов из даљине једном само распалио по лопти и послао је далеко поред гола.

Иако је лопта била углавном у ногама "орлића", Словенци нису били превише забринути јер изабраници Томислава Сивића нису знали шта ће с њом. Домаћини зато јесу када би је приграбили, резервиста Хотич је избегао офсајд замку, побегао успореном Бабићу и практично решио меч.

То је први пораз "орлића" који имају 10 бодова из пет мечева, Словенија је друга уз утакмицу више са 12 бодова, Италијани тренутно воде против Литваније и извесно је да ће сачувати прво место са 13 бодова из пет мечева.

Коментари / 0

Оставите коментар