Лавеци бира између Италије и Шпаније!

Некадашњем нападачу Наполија две понуде на столу. Готово сигурно напушта Париз, само је питање где је наредно одредиште. Шампион или вицешампион Европе из прошле сезоне?

Фудбал 18.11.2015 | 17:20
Лавеци бира између Италије и Шпаније!

Аргентински нападач већ дуго је незадовољан статусом у Пари Сен Жермену.

А, како и не би.

"Човек са клупе", тако би се најбоље могла описати улога Езекијела Лавеција у париском клубу у коме је одиграо много утакмица, али углавном као замена.

Доласком Анхела ди Марије његова улога је постала још мања, а аргентинска нарав тако нешто не трпи, па ће у јануару потражити нови клуб.

Две опције су на столу: повратак у Италију, али у други клуб, или одлазак у Шпанију, где ће готово сигурно имати идентичну улогу оној у ПСЖ-у.

За њега су заинтересовани Јувентус и Барселона, а пошто играчу у јуну наредне године истиче уговор, моћи ће да га пазаре по нешто нижој тржишној цени. То и одговара клубу из Париза пошто не планирају да продуже уговор са њим, те је ово последња прилика да зараде на играчу кога су платили 30 милиона евра пре четири године.

Ко је ближи, Јувентус или Барселона?

Ниједан клуб нема проблем око плаћања одштете, која би требало да буде око 5 милиона евра, него су друге ствари у питању.

Јувентус не жели да му понуди плату коју је имао у ПСЖ-у и која је износила око 5 милиона евра, него су спремни да понуде двогодишњи уговор са платом од 3,5 милиона евра.

Наравно, ту је и веза са навијачима Наполија, па Лавецију сигурно не би било свеједно на гостовањима у Напуљу.

Када је Барселона у питању, они се премишљају због другог играча. Луис Енрике има велику жељу да доведе Селтиног Нолита, а Езекијел Лавеци је тек друга опција, међутим у јануару ће бити "појачани из својих редова" Алешом Видалом и Ардом Тураном, па је питање да ли би ту било места за још једног крилног нападача.

Коментари / 0

Оставите коментар