Laveci bira između Italije i Španije!

Nekadašnjem napadaču Napolija dve ponude na stolu. Gotovo sigurno napušta Pariz, samo je pitanje gde je naredno odredište. Šampion ili vicešampion Evrope iz prošle sezone?

Fudbal 18.11.2015 | 17:20
Laveci bira između Italije i Španije!

Argentinski napadač već dugo je nezadovoljan statusom u Pari Sen Žermenu.

A, kako i ne bi.

"Čovek sa klupe", tako bi se najbolje mogla opisati uloga Ezekijela Lavecija u pariskom klubu u kome je odigrao mnogo utakmica, ali uglavnom kao zamena.

Dolaskom Anhela di Marije njegova uloga je postala još manja, a argentinska narav tako nešto ne trpi, pa će u januaru potražiti novi klub.

Dve opcije su na stolu: povratak u Italiju, ali u drugi klub, ili odlazak u Španiju, gde će gotovo sigurno imati identičnu ulogu onoj u PSŽ-u.

Za njega su zainteresovani Juventus i Barselona, a pošto igraču u junu naredne godine ističe ugovor, moći će da ga pazare po nešto nižoj tržišnoj ceni. To i odgovara klubu iz Pariza pošto ne planiraju da produže ugovor sa njim, te je ovo poslednja prilika da zarade na igraču koga su platili 30 miliona evra pre četiri godine.

Ko je bliži, Juventus ili Barselona?

Nijedan klub nema problem oko plaćanja odštete, koja bi trebalo da bude oko 5 miliona evra, nego su druge stvari u pitanju.

Juventus ne želi da mu ponudi platu koju je imao u PSŽ-u i koja je iznosila oko 5 miliona evra, nego su spremni da ponude dvogodišnji ugovor sa platom od 3,5 miliona evra.

Naravno, tu je i veza sa navijačima Napolija, pa Laveciju sigurno ne bi bilo svejedno na gostovanjima u Napulju.

Kada je Barselona u pitanju, oni se premišljaju zbog drugog igrača. Luis Enrike ima veliku želju da dovede Seltinog Nolita, a Ezekijel Laveci je tek druga opcija, međutim u januaru će biti "pojačani iz svojih redova" Alešom Vidalom i Ardom Turanom, pa je pitanje da li bi tu bilo mesta za još jednog krilnog napadača.

Komentari / 0

Ostavite komentar