Гојазни Марадона поново оперисан!

Исти стручњак који га је оперисао пре десет година и који је бринуо о покојном Угу Санчезу, обавио је хируршки захват на желуцу славног фудбалера, који има проблема са гојазношћу.

Фудбал 19.11.2015 | 10:40
Гојазни Марадона поново оперисан!

Легендарни, а неки ће рећи и највећи фудбалер свих времена, Дијего Армандо Марадона (55), обавио је другу операцију на желуцу, тачније нову уградњу "бајпаса", у намери да додатно смрша.

Марадона је оперисан у недељу на "Фалкон" клиници у венецуеланском граду Марацибо, око 400 километара западно од престонице Каракаса.

Његов хирург, доктор Карлос Фелипе саопштио је јавности да је својевремено најпопуларнијем, најбољем и најпроблематичнијем фудбалер на свету, уграђен такозвани "гастриц банд", што је рутинска процедура која смањује величину желуца, како би мања количина хране учинила да се осећате ситим и задовољним.

Иначе, ова операција у међувремену у тој мери је напредовала, између осталог и у Србији, да је могуће гојазним особама или особама склоним наглом гојењу, умањити желудац за чак четири петине!

Марадона је намерио да изгуби 30 до 35 килограма током 2016. године, како би се вратио за себи оптималних 75 килограма. Исти доктор обавио је и први захват, који је обављен још пре десет година, али у Колумбији.

"Рекао ми је да се осећа добро и да нема болова. Ходао је и био добро расположен. Он је у веома доброј физичкој кондицији и доброг здравља. Срце му је јако добро и сви витални органи раде нормално", рекао је доктор Карлос Фелипе.

Ове речи храбре утолико што се Марадона, својевремено тежак зависник од кокаина и других опојних дрога, још током фудбалске каријере борио за живот, а сам је рекао да су му једном, у Аргентини, лекари буквално спасили живот и да је то била прекретница.

У међувремену, "Ел Пибе" се одрекао наркотика, али је нову страст пронашао у храну, па се од осушеног и надувеног депресивца, претворио у симпатичног прилично заокругљеног дебељуцу, а добро је познато да гојазност, лоша и прекомерна исхрана често нису ништа мање опасни од осталих порока.

Марадона је, суочен с новим проблемом опасним по здравље, поново контактирао доктора Карлоса Фелипеа, с којим је остао у блиском контакту. Исти стручњак у Венецуели је познат по томе што је бринуо о здрављу чувеног председника државе Уга Санчеза, најжешћег критичара Сједињених Држава и њене спољне политике, који је преминуо 5. марта 2013. године.

Карлос Фелипе сада брине и о здрављу Санчезовог наследника, Николаса Мадура.

Марадона, покојни Санчез и чувени кубански лидер Фидел Кастро, имали су заједничку страст – антагонизам према либералном капитализму, глобализму, модерној колонизацији. Политичари су најчешће критиковали САД, Марадона се углавном обрачунавао са ФИФА и њеним председницима.

"Дијего воли ову земљу, а ови људи га обожавају. Плус, Маракаибо је она обали мора, а он то обожава", рекао је Марадонин омиљени доктор.

Срећно, Дијего! И да смршаш...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кад тад

19.11.2015 10:50

Наркоман

ОДГОВОРИТЕ