Gojazni Maradona ponovo operisan!

Isti stručnjak koji ga je operisao pre deset godina i koji je brinuo o pokojnom Ugu Sančezu, obavio je hirurški zahvat na želucu slavnog fudbalera, koji ima problema sa gojaznošću.

Fudbal 19.11.2015 | 10:40
Gojazni Maradona ponovo operisan!

Legendarni, a neki će reći i najveći fudbaler svih vremena, Dijego Armando Maradona (55), obavio je drugu operaciju na želucu, tačnije novu ugradnju "bajpasa", u nameri da dodatno smrša.

Maradona je operisan u nedelju na "Falkon" klinici u venecuelanskom gradu Maracibo, oko 400 kilometara zapadno od prestonice Karakasa.

Njegov hirurg, doktor Karlos Felipe saopštio je javnosti da je svojevremeno najpopularnijem, najboljem i najproblematičnijem fudbaler na svetu, ugrađen takozvani "gastric band", što je rutinska procedura koja smanjuje veličinu želuca, kako bi manja količina hrane učinila da se osećate sitim i zadovoljnim.

Inače, ova operacija u međuvremenu u toj meri je napredovala, između ostalog i u Srbiji, da je moguće gojaznim osobama ili osobama sklonim naglom gojenju, umanjiti želudac za čak četiri petine!

Maradona je namerio da izgubi 30 do 35 kilograma tokom 2016. godine, kako bi se vratio za sebi optimalnih 75 kilograma. Isti doktor obavio je i prvi zahvat, koji je obavljen još pre deset godina, ali u Kolumbiji.

"Rekao mi je da se oseća dobro i da nema bolova. Hodao je i bio dobro raspoložen. On je u veoma dobroj fizičkoj kondiciji i dobrog zdravlja. Srce mu je jako dobro i svi vitalni organi rade normalno", rekao je doktor Karlos Felipe.

Ove reči hrabre utoliko što se Maradona, svojevremeno težak zavisnik od kokaina i drugih opojnih droga, još tokom fudbalske karijere borio za život, a sam je rekao da su mu jednom, u Argentini, lekari bukvalno spasili život i da je to bila prekretnica.

U međuvremenu, "El Pibe" se odrekao narkotika, ali je novu strast pronašao u hranu, pa se od osušenog i naduvenog depresivca, pretvorio u simpatičnog prilično zaokrugljenog debeljucu, a dobro je poznato da gojaznost, loša i prekomerna ishrana često nisu ništa manje opasni od ostalih poroka.

Maradona je, suočen s novim problemom opasnim po zdravlje, ponovo kontaktirao doktora Karlosa Felipea, s kojim je ostao u bliskom kontaktu. Isti stručnjak u Venecueli je poznat po tome što je brinuo o zdravlju čuvenog predsednika države Uga Sančeza, najžešćeg kritičara Sjedinjenih Država i njene spoljne politike, koji je preminuo 5. marta 2013. godine.

Karlos Felipe sada brine i o zdravlju Sančezovog naslednika, Nikolasa Madura.

Maradona, pokojni Sančez i čuveni kubanski lider Fidel Kastro, imali su zajedničku strast – antagonizam prema liberalnom kapitalizmu, globalizmu, modernoj kolonizaciji. Političari su najčešće kritikovali SAD, Maradona se uglavnom obračunavao sa FIFA i njenim predsednicima.

"Dijego voli ovu zemlju, a ovi ljudi ga obožavaju. Plus, Marakaibo je ona obali mora, a on to obožava", rekao je Maradonin omiljeni doktor.

Srećno, Dijego! I da smršaš...

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kad tad

19.11.2015 10:50

Narkoman

ODGOVORITE