Баждаревић за длаку поднио оставку!

Селектор Босне и Херцеговине био је врло близу одлуке да поднесе оставку након пораза од Републике Ирске у Даблину и неуспеха у баражу за ЕУРО 2016.!

Фудбал 17.11.2015 | 22:40
Баждаревић за длаку поднио оставку!

Фудбалери БИХ су поражени на стадиону "Авива" од Републике Ирске у баражу за одлазака на ЕУРО, а селектор Мехмед Баждаревић је био видно разочаран после неупеха.

Он је чак на конференцији за новинаре после меча и најавио одлазак са клупе "змајева", иако је недавно договорио нови уговор са Фудбалским савезом БиХ.

Селектор "змајева" је портпаролки Савеза Славици Пецикози дошапнуо: "Ја бих сад рекао да престајем радити вечерас".

Ипак, предомислио се.

Баждаревић није могао да сакрије разочарање после неуспеха БиХ.

"Врло је тешко говорити након овога. Сви знамо шта смо изгубили. У две утакмице победила нас је екипа која је желела више и била само борбенија са једним реализмом који је невероватан. Морали смо више, одговорити на њихову агресивну и борбену игру и чекати своје моменте. Из две грешке примили смо два гола после којих је било тешко вратити се у игру. У оваквим утакмицама мора се више. За мене је ово велико разочарање, толико смо хтели на ЕУРО. Жао ми је навијача, свих вас", рекао је Баждаревић видно потресен после пораза у Даблину (0:2) и неодласка БИХ на Европско првенство у Француској 2016. године.

О поразу и лошој игри у реваншу баража за ЕУРО 2016 пред 50.500 гледалаца на стадиону "Авива" популарни Меша је индиректно окривио судију Бјорна Кујперса.

"Господин судија није био на нивоу. Он је био најслабији актер утакмице и његово суђење је утицало на све што се догађало на терену", истакао је Баждаревић, додавши:

"Ако гледамо обе утакмице, да ли су они направили шансе? Нисмо ни ми играли добро, али били смо бољи по игри у оба меча. У Зеници су имали два шута и дали гол. Неке су ствари ишле њима у прилог које ми нисмо имали у овом моменту. Па повреде, прва, друга, трећа, четврта... Били су борбенији".

Баждаревић сматра да је БиХ двомеч баража изгубила у Зеници, када је утакмица завршена 1:1 по магловитом времену и условима који нису били адекватни.

"У Зеници смо морали да направимо предност. Не тражим оправдања, али играли смо у Зеници полувреме. Оно друго није личило на фудбал. Да су услови били бољи дошли би са предношћу овде и то би било нешто друго", поручио је Баждаревић.

Коментари / 0

Оставите коментар