Baždarević za dlaku podnio ostavku!

Selektor Bosne i Hercegovine bio je vrlo blizu odluke da podnese ostavku nakon poraza od Republike Irske u Dablinu i neuspeha u baražu za EURO 2016.!

Fudbal 17.11.2015 | 22:40
Baždarević za dlaku podnio ostavku!

Fudbaleri BIH su poraženi na stadionu "Aviva" od Republike Irske u baražu za odlazaka na EURO, a selektor Mehmed Baždarević je bio vidno razočaran posle neupeha.

On je čak na konferenciji za novinare posle meča i najavio odlazak sa klupe "zmajeva", iako je nedavno dogovorio novi ugovor sa Fudbalskim savezom BiH.

Selektor "zmajeva" je portparolki Saveza Slavici Pecikozi došapnuo: "Ja bih sad rekao da prestajem raditi večeras".

Ipak, predomislio se.

Baždarević nije mogao da sakrije razočaranje posle neuspeha BiH.

"Vrlo je teško govoriti nakon ovoga. Svi znamo šta smo izgubili. U dve utakmice pobedila nas je ekipa koja je želela više i bila samo borbenija sa jednim realizmom koji je neverovatan. Morali smo više, odgovoriti na njihovu agresivnu i borbenu igru i čekati svoje momente. Iz dve greške primili smo dva gola posle kojih je bilo teško vratiti se u igru. U ovakvim utakmicama mora se više. Za mene je ovo veliko razočaranje, toliko smo hteli na EURO. Žao mi je navijača, svih vas", rekao je Baždarević vidno potresen posle poraza u Dablinu (0:2) i neodlaska BIH na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

O porazu i lošoj igri u revanšu baraža za EURO 2016 pred 50.500 gledalaca na stadionu "Aviva" popularni Meša je indirektno okrivio sudiju Bjorna Kujpersa.

"Gospodin sudija nije bio na nivou. On je bio najslabiji akter utakmice i njegovo suđenje je uticalo na sve što se događalo na terenu", istakao je Baždarević, dodavši:

"Ako gledamo obe utakmice, da li su oni napravili šanse? Nismo ni mi igrali dobro, ali bili smo bolji po igri u oba meča. U Zenici su imali dva šuta i dali gol. Neke su stvari išle njima u prilog koje mi nismo imali u ovom momentu. Pa povrede, prva, druga, treća, četvrta... Bili su borbeniji".

Baždarević smatra da je BiH dvomeč baraža izgubila u Zenici, kada je utakmica završena 1:1 po maglovitom vremenu i uslovima koji nisu bili adekvatni.

"U Zenici smo morali da napravimo prednost. Ne tražim opravdanja, ali igrali smo u Zenici poluvreme. Ono drugo nije ličilo na fudbal. Da su uslovi bili bolji došli bi sa prednošću ovde i to bi bilo nešto drugo", poručio je Baždarević.

Komentari / 0

Ostavite komentar