У суботу у Пионир, закасните на славу!

Златне кошаркашице обрадовале су нас летос. Ред је да им узвратимо пуном двораном. "То сањамо!", каже селекторка.

Кошарка 18.11.2015 | 08:20
У суботу у Пионир, закасните на славу!

Најбоље српске кошаркашице, шампионке Европе, траже подршку!

Селекторка Марина Маљковић окупила је у понедељак своје изабранице у Хали спортова на Новом Београду, одакле су и претходних лета кретале у успешне акције.

Пред првакињама Старог континента сада је нови изазов - почетак одбране летос освојене титуле.

Почев од овонедејлног дуела против Немица, наше најбоље кошаркашице заиграће у квалификацијама за Еуробаскет 2017. у Чешкој.

О томе да ће и као шампионке морати у квалификације, не желе да причају, нити их то ремети. Пред дуел против Немица имају само једну жељу: да Пионир у суботу буде пун!

Није потребно подсећати да ће те вечери, у 19.00 часова, наше девојке први пут наступити у Србији од када су постале шампионке Европе.

"Позивам навијаче из свег срца. Најсрећније бисмо биле да Пионир буде пун. То сањамо и то једва чекамо", рекла је Маљковићева после првог тренинга на Новом Београду.

Она је свесна да тог дана многи славе крсну славу Аранђеловдан или иду у госте, па је с тим у вези апеловала:

"Знамо да је слава, али нажалост не бирамо ми термин него ФИБА. Потрудите се, закасните на славу, дођите да се дружимо, да прославимо медаљу и да победимо јаку селекцију Немачке", затражила је селекторка.

Они који дођу, видеће на терену исте играчице које су летос обрадовале Србију. Маљковићева је образложила зашто није правила промене у саставу.

"Зато што сам хтела да ми освајачице медаље покажу какви су људи и какав је стварно њихов карактер. Да видим да ли их је та медаља променила или је то онај исти тим који фанатично игра за ову земљу и бори се до краја. Велика ми је мотивација да видим како ће одреаговати", подвукла је селекторка.

Колики је мотив девојака довољно показује и пример Милице Дабовић, која је дошла на окупљање са сломљеним прстом леве руке.

"Кад сам без пола руке играла последње минуте финала, наравно да и ово могуда одиграм", насмејала се Дабовићева, која вечерас није тренирала.

И у озбиљнијем тону објаснила је да је повреда дефинитивно неће спречити да наступи, иако је вечерас у Хали спортова била "у цивилу".

"Зглоб прста је ишчашен, али није трагедија. Марина је рекла да сачекамо још мало, да се консултујем са лекаром, да снинимо, па ћемо видети. Могу да то бандажирам и да играм, а могу и ногама, то није проблем", насмејала се још једном.

Ни њој, као ни осталим репрезентативкама, није проблем да у сред сезоне дођу кући и посвете време репрезентацији.

Многе девојке које су вечерас тренирале имале су утакмицу у последња два дана, а неке су и пре мање од 24 часа имале клупске обавезе.

Селекторка је додала: "Девојке су дошле право са аеродрома".

Међутим, ни Дабовићевој то не пада тешко.

"Ма какви тешко, код куће смо. Већ ме је криза хватала што не долазим, па ми је ово дошло као 'кец на десет'. Сви волимо да видимо најближе и оне које нас највише подржавају. Једва чекамо утакмицу", поручила је Милица.

Репрезентативке Србије ће после меча против Немачке отпутовати у Луксембург, где их у уторак чека друга и последња квалификациона утакмица до фебруара.

Борба за пласман у Чешку биће вођена до краја следећег новембра, у такозваним ФИБА "прозорима", односно терминима за утакмице репрезентација којима ће бити "сецкана" клупска сезона.

У међувремену, пред нашим најбољим кошаркашицама је олимпијско лето, које су заказале освојивши европско злато.

Девојке дефинитивно заслужују подршку. Да поновимо, субота у 19.00 часова!

Распоред квалификационих утакмица:

21. новембар: Србија - Немачка (19.00 часова, бесплатан улаз)
25. новембар: Луксембург - Србија

у 2016:

20. фебруар: Украјина - Србија
24. фебруар: Немачка - Србија
19. новембар: Србија - Луксембург
23. новембар: Србија - Украјина

Пласман на Европско првенство обезбедиће победнице девет група и шест најуспешнијих другопласираних тимова.

Еуробаскет 2017. одржаће се од 16. до 27. јуна у Чешкој, иако је и Србија поднела кандидатуру за организацију.

Коментари / 0

Оставите коментар