СИПА лишила слободе В.В. због фалсификовања

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су на подручју Босанске Крупе претресли путничко моторно возило које користи особа иницијала В.В. (1962) због постојања основа сумње да је починила кривично дјело „фалсификовање новца“.

Босна и Херцеговина 17.11.2015 | 17:30
СИПА лишила слободе В.В. због фалсификовања

Претресом путничког моторног возила пронађено је и привремено одузето 20.500 КМ у апоенима од 100 КМ, за које се сумња да су фалсификоване.

Полицијски службеници СИПА-е претресли су и породичну кућу и пратеће објекте које користи наведена особа на подручју општине Бужим, којом приликом је пронађен додатни доказни материјал.

Наведене активности реализоване су по наредбама Тужилаштва БиХ и Суда БиХ с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Особа иницијала В.В. лишена је слободе и биће приведена у службене просторије Регионалног уреда СИПА-е у Бањој Луци, гдје ће се криминалистички обрадити након чега ће, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, бити предата Тужилаштву БиХ на даље поступање, саопштено је из СИПА-е.

Коментари / 0

Оставите коментар