SIPA lišila slobode V.V. zbog falsifikovanja

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Bosanske Krupe pretresli putničko motorno vozilo koje koristi osoba inicijala V.V. (1962) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „falsifikovanje novca“.

Bosna i Hercegovina 17.11.2015 | 17:30
SIPA lišila slobode V.V. zbog falsifikovanja

Pretresom putničkog motornog vozila pronađeno je i privremeno oduzeto 20.500 KM u apoenima od 100 KM, za koje se sumnja da su falsifikovane.

Policijski službenici SIPA-e pretresli su i porodičnu kuću i prateće objekte koje koristi navedena osoba na području opštine Bužim, kojom prilikom je pronađen dodatni dokazni materijal.

Navedene aktivnosti realizovane su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Osoba inicijala V.V. lišena je slobode i biće privedena u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Banjoj Luci, gdje će se kriminalistički obraditi nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, saopšteno je iz SIPA-e.

Komentari / 0

Ostavite komentar