Анализа - видео: Српске фудбалске старлете!

Да ли ће фудбалска репрезентација Србије, заиста, доживети коначан рез и реформе које сви прижељкујемо? Ко су "шетачи" у националном тиму?

Фудбал 19.11.2015 | 00:00
Анализа - видео: Српске фудбалске старлете!

Уморни смо од вас, "орлови". Уморни, разочарани у вас, љути. Уствари, више нисмо ни љути, а то је најгоре стање у које сте могли да нас доведете. Равнодушност. Она стара, "нада последња умире", не важи више код љубитеља фудбала у Србији.

Чињеница је да немате праву подршку, јер се, ето, делимо на навијаче Црвене звезде и Партизана, али је исто тако чињеница да нам нисте нимало помогли да превазиђемо те поделе. Само једном у последњих xy година навијачи су били уједињени. Али, није то било (само) због вас, "орлови", већ због Албаније и Албанаца.

Ви сте највећи кривци, али нисте једини, наравно. Криви су они у врху, криви су они у другом реду хијерархије, криви су они који вас зову у национални тим такве какви сте. А лоши сте. И неке од вас је срамота. Рецимо, Немању Матића, који је јавно признао да има "саботера", односно оних који се не труде, који не гину за дрес, који шире руке после сваког лошег потеза, који се више расправљају са судијама него што играју... Треба да вас је све срамота!

Није, заиста, проблем ни кад се потучете на тренингу (Александар Коларов и Стефан Митровић), или када уђете у жучну расправу (Ненад Томовић и Александар Митровић). Бар знамо да у вама има живота и жеље. Али, јесте проблем када после тога изађете на терен још лошији него што сте били, када се са вама играју као дете са звечком.

Да ли сте ви, драги наши фудбалери, свесни да ваше утакмице више нико и не гледа или да је интересовање све мање? Знате зашто? Зато што знамо да ћете ви, свакако, после да одете на неки сплав и понашате се као да се ништа није догодило, а ми ћемо да се нервирамо и глођемо око тога да ли је "Толе крив" или није, да ли треба да буде више играча из Звезде, Партизана...

Нисте ви луди, МИ СМО! Луди смо што се и даље нервирамо, што и даље мислимо, надамо се да ће "сад да крене", да се "све преокрене"... Ма, важи!

Можда није на Немањи Матићу да открије имена саботера, али јесте на најодговорнима за национални тим да кажу: "За тог и тог нема више места овде због тога и тога!".

Кад је била фрка око утакмице у Албанији, тад сте могли. Сви сте се будили на време, заједно на доручак, заједно сте дисали. Значи - можете! Чим нема тензија, онда изгледате као да сте распуштена банда. Како је то могуће?

Како је могуће да Александар Коларов ама баш сваки центаршут шаље по земљи, млитаво, траљаво? А у Манчестер ситију је другачије. Не, није до поставке игре. Како је могуће да Душан Тадић у Саутемптону "пакује" голове, разиграва, даје голове, а у репрезентацији не може да се састави? Како је могуће да Александар Митровић "гризе" на терену кад није у репрезентацији, а кад обуче дрес као да већу пажњу и енергију усмерава на то како да противнику "сашије" копачку у лице? Како је могуће да нам је одбрана шупља као сир, а имамо тако искусне играче у задњој линији? Како је могуће да нико НЕ ЗНА да да гол? Како је могуће да нико не шутира на гол?

"Дугујемо извињење јавности, јер сам био у заблуди и ово је ужасавајуће. Није спорно играти утакмицу, сви их губе, али ово је недопустив начин. Још један велики пораз од којег се тешко бранити и морамо сви добро да размислимо шта и како даље. Одговорност је на селектору и мени, јер тако треба. Селектор је моралан човек. Могли сте између редова у његовим изјавама да прочитате да је то оставка у најави, а исто то важи и за мене. Ако сам од вас тражио подршку за ову екипу и за оно што планирамо, ја немам разлога, нити могу да вас уверим да је то све у реду. Јер, ако тражим подршку од медија за нешто што је почетак циклуса за квалификације за Русију, а сад немам аргументе да вас убедим у то, зашто бисте онда ви то радили", рекао је потпредседник ФСС Саво Милошевић после тешког пораза од Чешке 1:4 у ОСТРАВИ.

Имате, "орлови", све могуће услове овог света да тренирате добро, у миру, да нас учините поноснима. Али, уместо тога, нас је блам због вас.

Кажу "риба смрди од главе". Тачно је да врх ФСС сноси највећу одговорност за сва ова посртања, за целу кризу у којој се А тим налази. Опет, ко нам гарантује да кад неко други дође на чело ФСС опет неће бити исто?

У сваком случају, треба пробати, треба нешто мењати. Док не будемо видели крв, зној, рад нећете нас поново насамарити! Зато ћете и да имате празне стадионе. Не зато што ми то желимо, већ зато што нећемо такве да вас гледамо. И немамо шта да гледамо.

Љутили сте се на медије зато што пишу о "мајицама", "сплавовима", "ванбрачним везама"... А о чему да пишемо кад пишемо о вама? О игри? Тактици? Резултатима? Па, то би било још поразније по вас, него оно због чега се љутите.

Схватите, ви јесте фудбалске старлете!

Поштовани читаоци, нудимо вам анкету. Нисмо поменули све играче који дефилују (читај: шетају национални дрес), али имате слободу да у коментарима напишете кога још не желите да гледате (Лазар Марковић, Александар Катаи, Филип Ђуричић, Петар Шкулетић, Стефан Митровић, Радосав Петровић, Марко Петковић, Немања Гудељ, Филип Костић...). Такође, у анкети вам је понуђена опција да кликнете на више имена оних који су вам дојадили.

Коментари / 0

Оставите коментар