Analiza - video: Srpske fudbalske starlete!

Da li će fudbalska reprezentacija Srbije, zaista, doživeti konačan rez i reforme koje svi priželjkujemo? Ko su "šetači" u nacionalnom timu?

Fudbal 19.11.2015 | 00:00
Analiza - video: Srpske fudbalske starlete!

Umorni smo od vas, "orlovi". Umorni, razočarani u vas, ljuti. Ustvari, više nismo ni ljuti, a to je najgore stanje u koje ste mogli da nas dovedete. Ravnodušnost. Ona stara, "nada poslednja umire", ne važi više kod ljubitelja fudbala u Srbiji.

Činjenica je da nemate pravu podršku, jer se, eto, delimo na navijače Crvene zvezde i Partizana, ali je isto tako činjenica da nam niste nimalo pomogli da prevaziđemo te podele. Samo jednom u poslednjih xy godina navijači su bili ujedinjeni. Ali, nije to bilo (samo) zbog vas, "orlovi", već zbog Albanije i Albanaca.

Vi ste najveći krivci, ali niste jedini, naravno. Krivi su oni u vrhu, krivi su oni u drugom redu hijerarhije, krivi su oni koji vas zovu u nacionalni tim takve kakvi ste. A loši ste. I neke od vas je sramota. Recimo, Nemanju Matića, koji je javno priznao da ima "sabotera", odnosno onih koji se ne trude, koji ne ginu za dres, koji šire ruke posle svakog lošeg poteza, koji se više raspravljaju sa sudijama nego što igraju... Treba da vas je sve sramota!

Nije, zaista, problem ni kad se potučete na treningu (Aleksandar Kolarov i Stefan Mitrović), ili kada uđete u žučnu raspravu (Nenad Tomović i Aleksandar Mitrović). Bar znamo da u vama ima života i želje. Ali, jeste problem kada posle toga izađete na teren još lošiji nego što ste bili, kada se sa vama igraju kao dete sa zvečkom.

Da li ste vi, dragi naši fudbaleri, svesni da vaše utakmice više niko i ne gleda ili da je interesovanje sve manje? Znate zašto? Zato što znamo da ćete vi, svakako, posle da odete na neki splav i ponašate se kao da se ništa nije dogodilo, a mi ćemo da se nerviramo i glođemo oko toga da li je "Tole kriv" ili nije, da li treba da bude više igrača iz Zvezde, Partizana...

Niste vi ludi, MI SMO! Ludi smo što se i dalje nerviramo, što i dalje mislimo, nadamo se da će "sad da krene", da se "sve preokrene"... Ma, važi!

Možda nije na Nemanji Matiću da otkrije imena sabotera, ali jeste na najodgovornima za nacionalni tim da kažu: "Za tog i tog nema više mesta ovde zbog toga i toga!".

Kad je bila frka oko utakmice u Albaniji, tad ste mogli. Svi ste se budili na vreme, zajedno na doručak, zajedno ste disali. Znači - možete! Čim nema tenzija, onda izgledate kao da ste raspuštena banda. Kako je to moguće?

Kako je moguće da Aleksandar Kolarov ama baš svaki centaršut šalje po zemlji, mlitavo, traljavo? A u Mančester sitiju je drugačije. Ne, nije do postavke igre. Kako je moguće da Dušan Tadić u Sautemptonu "pakuje" golove, razigrava, daje golove, a u reprezentaciji ne može da se sastavi? Kako je moguće da Aleksandar Mitrović "grize" na terenu kad nije u reprezentaciji, a kad obuče dres kao da veću pažnju i energiju usmerava na to kako da protivniku "sašije" kopačku u lice? Kako je moguće da nam je odbrana šuplja kao sir, a imamo tako iskusne igrače u zadnjoj liniji? Kako je moguće da niko NE ZNA da da gol? Kako je moguće da niko ne šutira na gol?

"Dugujemo izvinjenje javnosti, jer sam bio u zabludi i ovo je užasavajuće. Nije sporno igrati utakmicu, svi ih gube, ali ovo je nedopustiv način. Još jedan veliki poraz od kojeg se teško braniti i moramo svi dobro da razmislimo šta i kako dalje. Odgovornost je na selektoru i meni, jer tako treba. Selektor je moralan čovek. Mogli ste između redova u njegovim izjavama da pročitate da je to ostavka u najavi, a isto to važi i za mene. Ako sam od vas tražio podršku za ovu ekipu i za ono što planiramo, ja nemam razloga, niti mogu da vas uverim da je to sve u redu. Jer, ako tražim podršku od medija za nešto što je početak ciklusa za kvalifikacije za Rusiju, a sad nemam argumente da vas ubedim u to, zašto biste onda vi to radili", rekao je potpredsednik FSS Savo Milošević posle teškog poraza od Češke 1:4 u OSTRAVI.

Imate, "orlovi", sve moguće uslove ovog sveta da trenirate dobro, u miru, da nas učinite ponosnima. Ali, umesto toga, nas je blam zbog vas.

Kažu "riba smrdi od glave". Tačno je da vrh FSS snosi najveću odgovornost za sva ova posrtanja, za celu krizu u kojoj se A tim nalazi. Opet, ko nam garantuje da kad neko drugi dođe na čelo FSS opet neće biti isto?

U svakom slučaju, treba probati, treba nešto menjati. Dok ne budemo videli krv, znoj, rad nećete nas ponovo nasamariti! Zato ćete i da imate prazne stadione. Ne zato što mi to želimo, već zato što nećemo takve da vas gledamo. I nemamo šta da gledamo.

Ljutili ste se na medije zato što pišu o "majicama", "splavovima", "vanbračnim vezama"... A o čemu da pišemo kad pišemo o vama? O igri? Taktici? Rezultatima? Pa, to bi bilo još poraznije po vas, nego ono zbog čega se ljutite.

Shvatite, vi jeste fudbalske starlete!

Poštovani čitaoci, nudimo vam anketu. Nismo pomenuli sve igrače koji defiluju (čitaj: šetaju nacionalni dres), ali imate slobodu da u komentarima napišete koga još ne želite da gledate (Lazar Marković, Aleksandar Katai, Filip Đuričić, Petar Škuletić, Stefan Mitrović, Radosav Petrović, Marko Petković, Nemanja Gudelj, Filip Kostić...). Takođe, u anketi vam je ponuđena opcija da kliknete na više imena onih koji su vam dojadili.

Komentari / 0

Ostavite komentar