Видео: Због овога је Миху похвалио славни Карло Анћелоти!

Карло Анћелоти је један од најуспешнијих фудбалских тренера свих времена. Освојио је трипут Лигу шампиона, и то са два клуба, освојио првенства три државе као стратег... И баш он, освајач 17 трофеја у тренерској каријери - похвалио је потез нашег Синише Михајловића, сада шефа стручног штаба Милана.

Фудбал 17.11.2015 | 21:20
Видео: Због овога је Миху похвалио славни Карло Анћелоти!

"Михајловић је показао добар осећај када је улогу голмана поверио Донаруми. Као и Буфон, дечко је добио шансу рано, а ако је неко добар - онда не треба да му гледате личну карту", рекао је Анћелоти.

Зашто је "Карло велики" похвалио Миху?

Зато што Ђанлуиђи Донарума има само 16 година. И брани врло добро.

После три узастопна меча без победе, Михајловић је искусног Дијега Лопеза заменио овим дечаком, који је са 16 година и осам месеци старости постао најмлађи голман који је икада заиграо у италијанском првенству. Миха га је назвао "будућношћу тамошњег фудбала" и пустио међу Миланове стативе.

И, Донарума је оправдао поверење.

Милан је са њим на голу у Серији А победио Сасуоло са 2:1, затим са 1:0 Кјево, па у гостима Лацио са 1:3, а онда и одиграо 0:0 против Аталанте. Освојено је у та четири меча 11 бодова, а у претходних осам првенствених - само девет.

"Михајловић је показао храброст да изабере мог сина. Али, и не треба да чуди - он је озбиљан и искусан тренер, то је учинио због Ђанлуиђијевог квалитета", рекао је Алфонсо Донарума, отац младе наде Милана.

Коментари / 0

Оставите коментар