Video: Zbog ovoga je Mihu pohvalio slavni Karlo Anćeloti!

Karlo Anćeloti je jedan od najuspešnijih fudbalskih trenera svih vremena. Osvojio je triput Ligu šampiona, i to sa dva kluba, osvojio prvenstva tri države kao strateg... I baš on, osvajač 17 trofeja u trenerskoj karijeri - pohvalio je potez našeg Siniše Mihajlovića, sada šefa stručnog štaba Milana.

Fudbal 17.11.2015 | 21:20
Video: Zbog ovoga je Mihu pohvalio slavni Karlo Anćeloti!

"Mihajlović je pokazao dobar osećaj kada je ulogu golmana poverio Donarumi. Kao i Bufon, dečko je dobio šansu rano, a ako je neko dobar - onda ne treba da mu gledate ličnu kartu", rekao je Anćeloti.

Zašto je "Karlo veliki" pohvalio Mihu?

Zato što Đanluiđi Donaruma ima samo 16 godina. I brani vrlo dobro.

Posle tri uzastopna meča bez pobede, Mihajlović je iskusnog Dijega Lopeza zamenio ovim dečakom, koji je sa 16 godina i osam meseci starosti postao najmlađi golman koji je ikada zaigrao u italijanskom prvenstvu. Miha ga je nazvao "budućnošću tamošnjeg fudbala" i pustio među Milanove stative.

I, Donaruma je opravdao poverenje.

Milan je sa njim na golu u Seriji A pobedio Sasuolo sa 2:1, zatim sa 1:0 Kjevo, pa u gostima Lacio sa 1:3, a onda i odigrao 0:0 protiv Atalante. Osvojeno je u ta četiri meča 11 bodova, a u prethodnih osam prvenstvenih - samo devet.

"Mihajlović je pokazao hrabrost da izabere mog sina. Ali, i ne treba da čudi - on je ozbiljan i iskusan trener, to je učinio zbog Đanluiđijevog kvaliteta", rekao je Alfonso Donaruma, otac mlade nade Milana.

Komentari / 0

Ostavite komentar