Грујић: Било ми је тешко да останем! Неки и не би...!

Везиста Црвене звезде за Спортнетwорк одговарао на разна питања о својој каријери и себи.

Фудбал 18.11.2015 | 22:40
Грујић: Било ми је тешко да останем! Неки и не би...!

Више пута до сада Марко Грујић је рекао да не би волео да оде из Црвене звезде ове зиме, без обзира што се за њега интересују многи богати европски клубови. Истакао је и да би волео да се са црвено-белима наредног лета пласира у Лигу шампиона, што би могло додатно да одложи продају и одлазак у иностранство.

О трансферу младог везисте пише се још од летос, када је такође била актуелна прича да би могао да напусти клуб.

У договору са породицом, Грујић је решио да, ипак, остане на "Маракани" што је дуже могуће. О тој одлуци и многим другим темама говорио је у емисији Спортнетwорка "Питали сте".

"Стрпљење је заиста било кључно за моју каријеру. Можда би неки моји вршњаци до сада већ отишли из клуба, ја сам одлучио да останем и то се показало као прави потез", поручио је Грујић и додао:

"Никад нисам сумњао у одлуку да останем у Звезди. То ће ми само помоћи да са више искуства одем у иностранство".

Једно од питања било је: "Да ли је тачно да твоја мама није дала Терзићу да те прода?".

"Није се само она питала, већ је то био одговор целе породице. Усагласили смо се да није паметно да идем. Показало се то као прави потез", објаснио је високи 19-годишњак, а на ову тему је рекао и следеће:

"Било ми је тешко да одбијем милионску понуду у тренутку када клуб игра лоше, али сада све иде како треба".

Грујић заиста игра сјајно ове сезоне, што потврђује и признање за најбољег играча Суперлиге у октобру.

"То је заслуга целог тима и тренера Божовића, који ми је улио додатно самопоуздање. Цела атмосфера је фантастична и овакве игре су само плод свега тога".

Као што је истакао талентовани фудбалер, цео тим Црвене звезде бележи одличне резултате ове јесени. Црвено-бели имају тренутно најдужи низ победа и најефикаснији су у Европи, са 46 голова у 17 утакмица.

"То је огледало наших партија ове јесени. Играмо заиста одлично и онако како наши навијачи прижељкују".

Све то није промакло менаџерима и спортским директорима иностраних клубова.

"Волео бих једног дана да заиграм за Челси или Барселону, али не директно из Црвене звезде", јасан је Грујић.

На тему даљег развоја у каријери причао је и са тренером Миодрагом Божовићем.

"Много нам говори баш на тему останка у клубу, као и о напорном раду, јер у иностранству нема повлашћених. Спрема нас за иностранство".

На питање шта је то "Гроф" променио у Црвеној звезди, Грујић је рекао:

"Однос између тренера и играча. Ту је за сваког појединца, са свима има другарски одност, али опет постоји и велико поштовање. Из сваког играча је извукао максимум".

Похвално је говорио и о бившем селектору омладинске репрезентације, Вељку Пауновићу, под чијом командом је летос освојио злато на Светском првенству на Новом Зеланду.

"Тих месец-два после Светског првенства су ми сигурно најлепши период живота. Нешто незаборавно".

Није, међутим, увек све било овако добро као сада по Грујића. Почетак актуелне сезоне био је прилично лош. Толико, да је у једном тренутку утакмице са Чукаричким (3:1 за Звезду) Марко Грујић заплакао!

"Као играч плакао сам против Чукаричког скоро, када смо примили први гол. Мислио сам да се опет нећемо вратити и преокренути. Тада сам заплакао усред утакмице. А, као навијач против Бордоа", открио је млади везиста.

Изражена емоција према црвено-белом дресу, заједно са сјајним партијама, могли би Грујића да пошаљу у историју Црвене звезде. Отуд и питање да ли види себе као "Звездину звезду"?

"Наравно да бих волео, али нисам оптимиста. Да би се то догодило играч мора јако дуго да остане у клубу. Ја бих волео да останем што дуже, али због финансијских проблема клуба тешко да ће се то догодити".

Марков отац, Горан Грујић, бивши је спортски новинар, те се једно од питања односило на то које оцене би давао сину за партије које приказује на терену?

Са осмехом је одговорио на њега:

"Често ме критикује, тако да не више од 6,5 - 7. Он је исто играо фудбал, али није био на нивоу као ја", самоуверен је млађи Грујић.

За крај, остављено је питање које је заправо био позив: "Грујо, дођи у Партизан".

"То никада не бих урадио, нема тих пара", изричит је Марко Грујић.

О раду са млађим категоријама у Црвеној звезди?
"Звезда као велики клуб требало би да има Академију фудбала, нове терене, јер ови које имамо и нису баш на нивоу Црвене звезде. Требало би посветити више пажње младим играчима, сваке сезоне убацити по два-три играча у први тим. 'Звездина деца' и треба да играју у Звезди", сматра Марко Грујић.

Прва утакмица на "Маракани"? "Против Лација".Омиљени гол? "Против Рада". Најбољи тренер? "Гроф Божовић". Омиљени саиграч? "Михаило Ристић". Фудбалски узор? "Немања Матић или Пол Погба, пре њих Зинедин Зидан". О изјави да је Јаја Туре лажни Марко Грујић? "Можда сам ја тренутно у бољој форми, али он је ипак велики играч. На мени је тек да покажем нешто у каријери". Пролаз у групну фазу са Звездом или пехар Лиге шампиона са Барсом? "За сада Звезда, али то не значи да не мислим да бих једног дана могао да играм у Барселони". Ритуал пре утакмице? "Немам неки посебан ритуал. Одем мало до теретане и истегнем се, а онда се истуширам када се вратим у свлачионицу".

Коментари / 0

Оставите коментар