Grujić: Bilo mi je teško da ostanem! Neki i ne bi...!

Vezista Crvene zvezde za Sportnetwork odgovarao na razna pitanja o svojoj karijeri i sebi.

Fudbal 18.11.2015 | 22:40
Grujić: Bilo mi je teško da ostanem! Neki i ne bi...!

Više puta do sada Marko Grujić je rekao da ne bi voleo da ode iz Crvene zvezde ove zime, bez obzira što se za njega interesuju mnogi bogati evropski klubovi. Istakao je i da bi voleo da se sa crveno-belima narednog leta plasira u Ligu šampiona, što bi moglo dodatno da odloži prodaju i odlazak u inostranstvo.

O transferu mladog veziste piše se još od letos, kada je takođe bila aktuelna priča da bi mogao da napusti klub.

U dogovoru sa porodicom, Grujić je rešio da, ipak, ostane na "Marakani" što je duže moguće. O toj odluci i mnogim drugim temama govorio je u emisiji Sportnetworka "Pitali ste".

"Strpljenje je zaista bilo ključno za moju karijeru. Možda bi neki moji vršnjaci do sada već otišli iz kluba, ja sam odlučio da ostanem i to se pokazalo kao pravi potez", poručio je Grujić i dodao:

"Nikad nisam sumnjao u odluku da ostanem u Zvezdi. To će mi samo pomoći da sa više iskustva odem u inostranstvo".

Jedno od pitanja bilo je: "Da li je tačno da tvoja mama nije dala Terziću da te proda?".

"Nije se samo ona pitala, već je to bio odgovor cele porodice. Usaglasili smo se da nije pametno da idem. Pokazalo se to kao pravi potez", objasnio je visoki 19-godišnjak, a na ovu temu je rekao i sledeće:

"Bilo mi je teško da odbijem milionsku ponudu u trenutku kada klub igra loše, ali sada sve ide kako treba".

Grujić zaista igra sjajno ove sezone, što potvrđuje i priznanje za najboljeg igrača Superlige u oktobru.

"To je zasluga celog tima i trenera Božovića, koji mi je ulio dodatno samopouzdanje. Cela atmosfera je fantastična i ovakve igre su samo plod svega toga".

Kao što je istakao talentovani fudbaler, ceo tim Crvene zvezde beleži odlične rezultate ove jeseni. Crveno-beli imaju trenutno najduži niz pobeda i najefikasniji su u Evropi, sa 46 golova u 17 utakmica.

"To je ogledalo naših partija ove jeseni. Igramo zaista odlično i onako kako naši navijači priželjkuju".

Sve to nije promaklo menadžerima i sportskim direktorima inostranih klubova.

"Voleo bih jednog dana da zaigram za Čelsi ili Barselonu, ali ne direktno iz Crvene zvezde", jasan je Grujić.

Na temu daljeg razvoja u karijeri pričao je i sa trenerom Miodragom Božovićem.

"Mnogo nam govori baš na temu ostanka u klubu, kao i o napornom radu, jer u inostranstvu nema povlašćenih. Sprema nas za inostranstvo".

Na pitanje šta je to "Grof" promenio u Crvenoj zvezdi, Grujić je rekao:

"Odnos između trenera i igrača. Tu je za svakog pojedinca, sa svima ima drugarski odnost, ali opet postoji i veliko poštovanje. Iz svakog igrača je izvukao maksimum".

Pohvalno je govorio i o bivšem selektoru omladinske reprezentacije, Veljku Paunoviću, pod čijom komandom je letos osvojio zlato na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

"Tih mesec-dva posle Svetskog prvenstva su mi sigurno najlepši period života. Nešto nezaboravno".

Nije, međutim, uvek sve bilo ovako dobro kao sada po Grujića. Početak aktuelne sezone bio je prilično loš. Toliko, da je u jednom trenutku utakmice sa Čukaričkim (3:1 za Zvezdu) Marko Grujić zaplakao!

"Kao igrač plakao sam protiv Čukaričkog skoro, kada smo primili prvi gol. Mislio sam da se opet nećemo vratiti i preokrenuti. Tada sam zaplakao usred utakmice. A, kao navijač protiv Bordoa", otkrio je mladi vezista.

Izražena emocija prema crveno-belom dresu, zajedno sa sjajnim partijama, mogli bi Grujića da pošalju u istoriju Crvene zvezde. Otud i pitanje da li vidi sebe kao "Zvezdinu zvezdu"?

"Naravno da bih voleo, ali nisam optimista. Da bi se to dogodilo igrač mora jako dugo da ostane u klubu. Ja bih voleo da ostanem što duže, ali zbog finansijskih problema kluba teško da će se to dogoditi".

Markov otac, Goran Grujić, bivši je sportski novinar, te se jedno od pitanja odnosilo na to koje ocene bi davao sinu za partije koje prikazuje na terenu?

Sa osmehom je odgovorio na njega:

"Često me kritikuje, tako da ne više od 6,5 - 7. On je isto igrao fudbal, ali nije bio na nivou kao ja", samouveren je mlađi Grujić.

Za kraj, ostavljeno je pitanje koje je zapravo bio poziv: "Grujo, dođi u Partizan".

"To nikada ne bih uradio, nema tih para", izričit je Marko Grujić.

O radu sa mlađim kategorijama u Crvenoj zvezdi?
"Zvezda kao veliki klub trebalo bi da ima Akademiju fudbala, nove terene, jer ovi koje imamo i nisu baš na nivou Crvene zvezde. Trebalo bi posvetiti više pažnje mladim igračima, svake sezone ubaciti po dva-tri igrača u prvi tim. 'Zvezdina deca' i treba da igraju u Zvezdi", smatra Marko Grujić.

Prva utakmica na "Marakani"? "Protiv Lacija".Omiljeni gol? "Protiv Rada". Najbolji trener? "Grof Božović". Omiljeni saigrač? "Mihailo Ristić". Fudbalski uzor? "Nemanja Matić ili Pol Pogba, pre njih Zinedin Zidan". O izjavi da je Jaja Ture lažni Marko Grujić? "Možda sam ja trenutno u boljoj formi, ali on je ipak veliki igrač. Na meni je tek da pokažem nešto u karijeri". Prolaz u grupnu fazu sa Zvezdom ili pehar Lige šampiona sa Barsom? "Za sada Zvezda, ali to ne znači da ne mislim da bih jednog dana mogao da igram u Barseloni". Ritual pre utakmice? "Nemam neki poseban ritual. Odem malo do teretane i istegnem se, a onda se istuširam kada se vratim u svlačionicu".

Komentari / 0

Ostavite komentar