Видео: Емотивни Новак причао о избјегличкој кризи, изазвао сузе и...

...открио најтежи тренутак! Новак Ђоковић завршава сезону Мастерсом у Лондону, а најбољи тенисер света је још једном показао своју свестраност и да није фокусиран само на терен, мечеве и титуле.

Тенис 18.11.2015 | 09:00
Видео: Емотивни Новак причао о избјегличкој кризи, изазвао сузе и...

Већ је рекао како су му то што је постао отац и што се оженио највреднији трофеји, а у Лондону је причао и о избегличкој кризи која потреса свет.

Такође, осврнуо се и на стравичан терористички напад у Паризу током ког је званично погинуло 129 људи.

"Тешко је гледати у каквим су проблемима избеглице које пролазе кроз Србију. Неопходан је одговор хуманости у овој кризи. Последице рата у Сирији су стравичне. Милсим да је од 12 милиона становника чак трећина напустила земљу. Многи су прошли кроз Србију како би дошли до свог циља, а то су земље на западу Европе. Највише Немачка и Аустрија, а Србија им је на том путу. Видео са каквим проблемима се избеглице свакодневно суочавају. Био сам у једном хотелу у Београду, где су све те породице биле неколико сати, да се освеже и поједу нешто. Била је и играоница за бебе и децу. То ме је баш погодило, и било ми је тешко да све то гледам", емотивним говором је Ноле изазвао сузе новинарима у Лондону.

Најбољи тенисер света је подсетио како се дуго већ бави хуманитарним радом и истакако је како је поносан на суграђане који пружају помоћ мигрантима.

"Моја организација је фокусаирана на образовање. Свашта сам видео јер је Србија последњих 20 година у проблемима, економским потешкоћама, ратовима… Али тај сусрет у хотелу је био један од најемотивнијих тренутака који сам доживео. Гледате дете како се игра са другим дететом, а онда после 30 секунди долазе њихове мајке и одлазе даље. Иду на пут од ко зна колико километара, ко зна где. То је страшно шта се дешава. Морате да схватите да је разлог свега тога рат у њиховој земљи. И не можете да кривите те људе. Ако немају кућу, где ће? Наравно да ће тражити боље место за живот. И обавеза је свих земаља је да им пруже право на то на основу међународних декларација о људским правима", нагласио је Новак.

Он је додао и утиске током боравка у Београду.

"Поносан сам како се моји суграђани понашају према избеглицама. Понудили су уточиште, храну и пиће људима који су много пропатили. Ја сам само спортиста, целу ситуацију пратим као човек. И сви треба да будемо људи и имао саосећања једни за друге, да то буде важније од закона, граница и осталих политичких ствари", поручио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар