Video: Emotivni Novak pričao o izbjegličkoj krizi, izazvao suze i...

...otkrio najteži trenutak! Novak Đoković završava sezonu Mastersom u Londonu, a najbolji teniser sveta je još jednom pokazao svoju svestranost i da nije fokusiran samo na teren, mečeve i titule.

Tenis 18.11.2015 | 09:00
Video: Emotivni Novak pričao o izbjegličkoj krizi, izazvao suze i...

Već je rekao kako su mu to što je postao otac i što se oženio najvredniji trofeji, a u Londonu je pričao i o izbegličkoj krizi koja potresa svet.

Takođe, osvrnuo se i na stravičan teroristički napad u Parizu tokom kog je zvanično poginulo 129 ljudi.

"Teško je gledati u kakvim su problemima izbeglice koje prolaze kroz Srbiju. Neophodan je odgovor humanosti u ovoj krizi. Posledice rata u Siriji su stravične. Milsim da je od 12 miliona stanovnika čak trećina napustila zemlju. Mnogi su prošli kroz Srbiju kako bi došli do svog cilja, a to su zemlje na zapadu Evrope. Najviše Nemačka i Austrija, a Srbija im je na tom putu. Video sa kakvim problemima se izbeglice svakodnevno suočavaju. Bio sam u jednom hotelu u Beogradu, gde su sve te porodice bile nekoliko sati, da se osveže i pojedu nešto. Bila je i igraonica za bebe i decu. To me je baš pogodilo, i bilo mi je teško da sve to gledam", emotivnim govorom je Nole izazvao suze novinarima u Londonu.

Najbolji teniser sveta je podsetio kako se dugo već bavi humanitarnim radom i istakako je kako je ponosan na sugrađane koji pružaju pomoć migrantima.

"Moja organizacija je fokusairana na obrazovanje. Svašta sam video jer je Srbija poslednjih 20 godina u problemima, ekonomskim poteškoćama, ratovima… Ali taj susret u hotelu je bio jedan od najemotivnijih trenutaka koji sam doživeo. Gledate dete kako se igra sa drugim detetom, a onda posle 30 sekundi dolaze njihove majke i odlaze dalje. Idu na put od ko zna koliko kilometara, ko zna gde. To je strašno šta se dešava. Morate da shvatite da je razlog svega toga rat u njihovoj zemlji. I ne možete da krivite te ljude. Ako nemaju kuću, gde će? Naravno da će tražiti bolje mesto za život. I obaveza je svih zemalja je da im pruže pravo na to na osnovu međunarodnih deklaracija o ljudskim pravima", naglasio je Novak.

On je dodao i utiske tokom boravka u Beogradu.

"Ponosan sam kako se moji sugrađani ponašaju prema izbeglicama. Ponudili su utočište, hranu i piće ljudima koji su mnogo propatili. Ja sam samo sportista, celu situaciju pratim kao čovek. I svi treba da budemo ljudi i imao saosećanja jedni za druge, da to bude važnije od zakona, granica i ostalih političkih stvari", poručio je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar