Београд: Ударио дијете аутобусом и побјегао

Аутобус на линији 25 ударио је у петак око 16.15 сати Милутина Крстовића (11) у Улици браће Јерковић у Београду 20 метара пре аутобуске станице, након чега је возач избацио путнике и наставио даље.

Србија 17.11.2015 | 14:52
Београд: Ударио дијете аутобусом и побјегао

"Путници су викали шоферу да стане, да је ударио дете, али је он избацио путнике на станици и наставио даље", прича сведок Иван Тасић.

Тасић се пешице враћао са посла. Пролазио је поред станице и видео је када је дете ударено.

"Дете је одлетело једно метар и по када га је аутобус ударио. Дечај је стајао поред пута, ваљда чекајући да пређе улицу. Закачио га је задњим крајем, делом од задњих врата до краја аутобуса. Аутобус је био стар, са хармоником и док је возио задњи део му је шетао лево-десно" прича Тасић.

Исту причу потврдила  је Зорица Анастасовски, која је у аутобус ушла на станици.

"Ушла сам у аутобус 25 на станици у Улици браће Јерковић и неки човек је рекао возачу: "Стани, ударио си дете". Возач је стао на семафору, изашао да погледа и рекао да нема ничега. Ја сам изашла и вратила се до станице и видела дете како седи на клупи", прича Зорица Анастасовски.



Пролазници који су видели шта се догодило и позвали су Хитну помоћ.

"Дете је пребачено у Ургентни центар са повредама носа и чела", потврдила је Нада Мацура.

Међутим, у ГСП кажу да немају евидентиран такав слућај.

Владан Крстовић, отац дечака кога је аутобус ударио, сазнао је шта се догодило од пролазника. Цео случај је пријавио „Блицу“, јер, како каже, није задовољан радом полиције.

"Јутрос су ми рекли да немају довољно доказа. Цео случај се развлачи од петка а данас је већ уторак. Траже да им ја дам контакте сведока", каже Владан Крстовић, старешина у Жандармерији.



У Бироу МУП-а кажу да је полиција изашла на лице места, али да су прве податке добили у Ургентном центру, где је дете пребачено. Како кажу, случај је евидентиран и прослеђен надлежном тужиоцу.

"Дечак рођен 2005. године ударен је у петак око 16.30 када је прелазио улицу на
пешачком прелазу у Улици браће Јерковић код броја 82. Полиција ради на идентификацији возача и проналажењу аутобуса који је ударио дете", рекли су нам у Бироу МУП-а.

Извор Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зитто

18.11.2015 00:01

Свједока , пун аутобус , шта чекају ?

ОДГОВОРИТЕ