Beograd: Udario dijete autobusom i pobjegao

Autobus na liniji 25 udario je u petak oko 16.15 sati Milutina Krstovića (11) u Ulici braće Jerković u Beogradu 20 metara pre autobuske stanice, nakon čega je vozač izbacio putnike i nastavio dalje.

Srbija 17.11.2015 | 14:52
Beograd: Udario dijete autobusom i pobjegao

"Putnici su vikali šoferu da stane, da je udario dete, ali je on izbacio putnike na stanici i nastavio dalje", priča svedok Ivan Tasić.

Tasić se pešice vraćao sa posla. Prolazio je pored stanice i video je kada je dete udareno.

"Dete je odletelo jedno metar i po kada ga je autobus udario. Dečaj je stajao pored puta, valjda čekajući da pređe ulicu. Zakačio ga je zadnjim krajem, delom od zadnjih vrata do kraja autobusa. Autobus je bio star, sa harmonikom i dok je vozio zadnji deo mu je šetao levo-desno" priča Tasić.

Istu priču potvrdila  je Zorica Anastasovski, koja je u autobus ušla na stanici.

"Ušla sam u autobus 25 na stanici u Ulici braće Jerković i neki čovek je rekao vozaču: "Stani, udario si dete". Vozač je stao na semaforu, izašao da pogleda i rekao da nema ničega. Ja sam izašla i vratila se do stanice i videla dete kako sedi na klupi", priča Zorica Anastasovski.Prolaznici koji su videli šta se dogodilo i pozvali su Hitnu pomoć.

"Dete je prebačeno u Urgentni centar sa povredama nosa i čela", potvrdila je Nada Macura.

Međutim, u GSP kažu da nemaju evidentiran takav slućaj.

Vladan Krstović, otac dečaka koga je autobus udario, saznao je šta se dogodilo od prolaznika. Ceo slučaj je prijavio „Blicu“, jer, kako kaže, nije zadovoljan radom policije.

"Jutros su mi rekli da nemaju dovoljno dokaza. Ceo slučaj se razvlači od petka a danas je već utorak. Traže da im ja dam kontakte svedoka", kaže Vladan Krstović, starešina u Žandarmeriji.U Birou MUP-a kažu da je policija izašla na lice mesta, ali da su prve podatke dobili u Urgentnom centru, gde je dete prebačeno. Kako kažu, slučaj je evidentiran i prosleđen nadležnom tužiocu.

"Dečak rođen 2005. godine udaren je u petak oko 16.30 kada je prelazio ulicu na
pešačkom prelazu u Ulici braće Jerković kod broja 82. Policija radi na identifikaciji vozača i pronalaženju autobusa koji je udario dete", rekli su nam u Birou MUP-a.

Izvor Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zitto

18.11.2015 01:01

Svjedoka , pun autobus , šta čekaju ?

ODGOVORITE