Бисерка Петровић: Стивен Кари и данас памти мог Дражена!

Бисерка Петровић, мајка кошаркашког Моцарта, Дражена Петровића, каже да и након 22 године након смрти њеног сина сећање на Дражена не бледи.

Кошарка 17.11.2015 | 15:40
Бисерка Петровић: Стивен Кари и данас памти мог Дражена!

- И данас сам у контакту са људима из САД. Нису заборавили мог Дражена. Морам да их цитирам: Ваш син је био први Европљанин који је оставио траг у најјачој лиги. Први играч који је успео да се равноправно носи са најбољима. Трасирао је пут многима. Сећање на њега никада неће избледети - истиче Драженова мајка Бисерка за “Блиц”.

Она сматра да је Дражен постао глобални мит.

- Име мог сина је познато широм света. Њега нема физички, али као да је још увек ту. Људи причају о њему и кошаркашком таленту који је имао. То ми много значи.

Бисерка већ 10 година води рачуна о Драженовом музеју. У мору успомена једна има посебну вредност - дрес званично најбољег играча НБА лиге Стивена Карија.

- Његов гест ме одушевио. Био је мали када је упознао Дражена, а није га заборавио. Нисам могла да верујем да је поред толико обавеза стигао да пошаље дрес, одмах након освајања НБА прстена против Кливленда. Упознали смо се 1992. године у Орланду. Играо се Ол стар, а његов отац Дел и мој син су се такмичили у брзом шутирању тројки. Стеф је био толико симпатичан, трчао је од стола до стола у ресторану, одмах сам га приметила.

Госпођа Петровић за Карија каже да је био дивно дете.

- Дошао је до мене и дубоко сам се загледала у његове очи. Биле су тако миле и искрене. Погледао ме је и отрчао на терен. Ко би рекао да ће то симпатично дете 20 година касније бити најбољи играч на свету? Живот је као филм, као да неко режира све што нам се дешава - закључује Бисерка Петровић.

Трагедија
Дражен (29) је погинуо у јуну 1993. године у саобраћајнио несрећи, када је црвени „голф“ у ком је био сувозач ударио у камион у близини немачког градића Декедорфа. Само неколико месеци касније Њу Џерси Нетси су подигли у сводове дрес са бројем три.

Коментари / 0

Оставите коментар