Biserka Petrović: Stiven Kari i danas pamti mog Dražena!

Biserka Petrović, majka košarkaškog Mocarta, Dražena Petrovića, kaže da i nakon 22 godine nakon smrti njenog sina sećanje na Dražena ne bledi.

Košarka 17.11.2015 | 15:40
Biserka Petrović: Stiven Kari i danas pamti mog Dražena!

- I danas sam u kontaktu sa ljudima iz SAD. Nisu zaboravili mog Dražena. Moram da ih citiram: Vaš sin je bio prvi Evropljanin koji je ostavio trag u najjačoj ligi. Prvi igrač koji je uspeo da se ravnopravno nosi sa najboljima. Trasirao je put mnogima. Sećanje na njega nikada neće izbledeti - ističe Draženova majka Biserka za “Blic”.

Ona smatra da je Dražen postao globalni mit.

- Ime mog sina je poznato širom sveta. Njega nema fizički, ali kao da je još uvek tu. Ljudi pričaju o njemu i košarkaškom talentu koji je imao. To mi mnogo znači.

Biserka već 10 godina vodi računa o Draženovom muzeju. U moru uspomena jedna ima posebnu vrednost - dres zvanično najboljeg igrača NBA lige Stivena Karija.

- Njegov gest me oduševio. Bio je mali kada je upoznao Dražena, a nije ga zaboravio. Nisam mogla da verujem da je pored toliko obaveza stigao da pošalje dres, odmah nakon osvajanja NBA prstena protiv Klivlenda. Upoznali smo se 1992. godine u Orlandu. Igrao se Ol star, a njegov otac Del i moj sin su se takmičili u brzom šutiranju trojki. Stef je bio toliko simpatičan, trčao je od stola do stola u restoranu, odmah sam ga primetila.

Gospođa Petrović za Karija kaže da je bio divno dete.

- Došao je do mene i duboko sam se zagledala u njegove oči. Bile su tako mile i iskrene. Pogledao me je i otrčao na teren. Ko bi rekao da će to simpatično dete 20 godina kasnije biti najbolji igrač na svetu? Život je kao film, kao da neko režira sve što nam se dešava - zaključuje Biserka Petrović.

Tragedija
Dražen (29) je poginuo u junu 1993. godine u saobraćajnio nesreći, kada je crveni „golf“ u kom je bio suvozač udario u kamion u blizini nemačkog gradića Dekedorfa. Samo nekoliko meseci kasnije Nju Džersi Netsi su podigli u svodove dres sa brojem tri.

Komentari / 0

Ostavite komentar