Недисциплина: У Остраву заједно, из Остраве - како ко!

Према писању српске штампе, само седморица од 22 репрезентативца Србије су се укрцала на чартер ФСС за повратак у Београд.

Фудбал 17.11.2015 | 16:00
Недисциплина: У Остраву заједно, из Остраве - како ко!

Фудбалска репрезентација Србије завршила је 2015. годину на неславан начин. "Орлови" су у петак увече "пали" на два испита - прво на терену, у сусрету са Чешком (1:4), а потом и на испиту из тимског духа, који се не исказује само на травнатом правоугаонику.

"Спортски журнал" објавио је да су у авиону којим је српска експедиција допутовала у Остраву, када је дошло време за повратак у Београд била само седморица од 22 изабраника Радована Ћурчића.

И то: Немања Матић, Немања Гудељ, Александар Катаи, Марко Петковић, Дамир Кахриман, Урош Спајић и Филип Младеновић.

Остали играчи су се укрцали у приватне авионе, што не би био велики проблем да су се "разлетели" по Европи, како би се што пре ставили на располагање својим клубовима (на шта по интерном договору имају право).

Међутим, многи су се - како пишу "Вечерње новости", по цени карте од 6.000 евра - у својој режији вратили такође у Београд, па онда мора да се постави питање зашто је био проблем да на исто одредиште дођу заједно са саиграчима, стручним штабом, челницима ФСС...?

Да ли је атмосфера у националном тиму толико лоша, или је вожња "за свој грош" ствар интерног престижа, доказивања ко је колики мангуп...

"Новости" су чак објавиле да се "један играч са једва десетак утакмица у 'А' селекцији" исте ноћи обрео у "једној познатој београдској кафани"...

Објективно, мало ко је био мишљења да у репрезентацији владају "гвоздена" дисциплина и спартански принципи, али да је ружно када се овакве ствари догађају после играчког и резултатског дебакла - јесте.

У Савезу, за сада, не желе да иду даље од уопштених критика, што је са једне стране разумљиво, али са друге стране може да нанесе штету играчима који су из Остраве отишли мимо екипе само зато што им је било практичније да из Чешке отпутују право за, рецимо, Лондон или Москву, него да прво иду до Београда.

"Овој репрезентацији је дефинитивно потребан озбиљан рез. Не могу да вас уверим да је све у реду, јер неке ствари морају да се промене из корена", рекао је потпредседник ФСС Саво Милошевић.

15 "ЖИГОСАНИХ"
Остраву су у приватном аранжману напустили следећи играчи: капитен Ивановић, Стојковић, Дмитровић, Томовић, С. Митровић, Д. Тошић, Коларов, Петровић, Миливојевић, Љајић, З. Тошић, Тадић, Костић, А. Митровић и Шкулетић.

Ваљда ће бар неко од њих наћи за сходно да нешто изјави, објасни...

Коментари / 0

Оставите коментар