Nedisciplina: U Ostravu zajedno, iz Ostrave - kako ko!

Prema pisanju srpske štampe, samo sedmorica od 22 reprezentativca Srbije su se ukrcala na čarter FSS za povratak u Beograd.

Fudbal 17.11.2015 | 16:00
Nedisciplina: U Ostravu zajedno, iz Ostrave - kako ko!

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je 2015. godinu na neslavan način. "Orlovi" su u petak uveče "pali" na dva ispita - prvo na terenu, u susretu sa Češkom (1:4), a potom i na ispitu iz timskog duha, koji se ne iskazuje samo na travnatom pravougaoniku.

"Sportski žurnal" objavio je da su u avionu kojim je srpska ekspedicija doputovala u Ostravu, kada je došlo vreme za povratak u Beograd bila samo sedmorica od 22 izabranika Radovana Ćurčića.

I to: Nemanja Matić, Nemanja Gudelj, Aleksandar Katai, Marko Petković, Damir Kahriman, Uroš Spajić i Filip Mladenović.

Ostali igrači su se ukrcali u privatne avione, što ne bi bio veliki problem da su se "razleteli" po Evropi, kako bi se što pre stavili na raspolaganje svojim klubovima (na šta po internom dogovoru imaju pravo).

Međutim, mnogi su se - kako pišu "Večernje novosti", po ceni karte od 6.000 evra - u svojoj režiji vratili takođe u Beograd, pa onda mora da se postavi pitanje zašto je bio problem da na isto odredište dođu zajedno sa saigračima, stručnim štabom, čelnicima FSS...?

Da li je atmosfera u nacionalnom timu toliko loša, ili je vožnja "za svoj groš" stvar internog prestiža, dokazivanja ko je koliki mangup...

"Novosti" su čak objavile da se "jedan igrač sa jedva desetak utakmica u 'A' selekciji" iste noći obreo u "jednoj poznatoj beogradskoj kafani"...

Objektivno, malo ko je bio mišljenja da u reprezentaciji vladaju "gvozdena" disciplina i spartanski principi, ali da je ružno kada se ovakve stvari događaju posle igračkog i rezultatskog debakla - jeste.

U Savezu, za sada, ne žele da idu dalje od uopštenih kritika, što je sa jedne strane razumljivo, ali sa druge strane može da nanese štetu igračima koji su iz Ostrave otišli mimo ekipe samo zato što im je bilo praktičnije da iz Češke otputuju pravo za, recimo, London ili Moskvu, nego da prvo idu do Beograda.

"Ovoj reprezentaciji je definitivno potreban ozbiljan rez. Ne mogu da vas uverim da je sve u redu, jer neke stvari moraju da se promene iz korena", rekao je potpredsednik FSS Savo Milošević.

15 "ŽIGOSANIH"
Ostravu su u privatnom aranžmanu napustili sledeći igrači: kapiten Ivanović, Stojković, Dmitrović, Tomović, S. Mitrović, D. Tošić, Kolarov, Petrović, Milivojević, Ljajić, Z. Tošić, Tadić, Kostić, A. Mitrović i Škuletić.

Valjda će bar neko od njih naći za shodno da nešto izjavi, objasni...

Komentari / 0

Ostavite komentar