Бараж: Ирска - БиХ 2:0, реакције...

Селектор Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић разочаран је наступом "змајева" у реваншу против Републике Ирске у Даблину (2:0) у реваншу баража за пласман на ЕУРО 2016. Селектор фудбалске репрезентације Републике Ирске Мартин О'Нил задовољан је пласманом на наредно Европско првенство „Француска 2016“ послије побједе над Босном и Херцеговином (2:0) у Даблину. 

Фудбал 17.11.2015 | 14:20
Бараж: Ирска - БиХ 2:0, реакције...

Његов тим је практично пао без испаљеног метка на стадиону "Авива" у Даблину, иако ни изабраници Мартина О' Нила нису бог зна шта показали у реваншуи баража за пласман на ЕУРО 2016.

Погоцима Џонатана Волтерса из "сумњивог" пенала и послије грешке одбране "змајева", Ирци су овјерили пласман на шампионат "Старог континетна" након што су у Зеници одиграли неријешно 1:1.

У првом обраћању јавности, селектор БиХ је био видно нерасположен.

"Сигурно је у овом тренутку тешко рећи било шта, туга је због навијача, али у ове двије утакмице са Ирском смо могли и морали много више. Сад не желим да улазим у детаље о стварима које нисмо, а морали смо да контролишемо, нити да говорим о повредама...Знали смо да нам Ирци могу да направе проблеме са својом агресивношћу, физичком спремом, дуелима и борбеношћу, али нисмо одговорили на то. Нисмо били довољно јаки ни чврсти да издржимо иако су домаћи повели послије једне грешке", рекао је Баждаревић у изјави за телевизију Босне и Херцеговине.

Његов тим, ако занемаримо шансу резервисте Ведада Ибишевића у судијској надокнади када је погодио пречку, није створио озбиљинију прилику да угрози гол домаћина.

"Нисмо дали гол, мада смо постизали поготке на свим гостујућим мечевима...Истина, први гол је пао из престрого досуђеног пенала, који је учинио да још теже изгледамо. Послије смо опет примили гол из индивидуалне грешке. Ако желиш играти на оваквом нивоу, овакве грешке се не смију догађати. Анализираћемо касније, тешко је било шта рећи у овом тренутку", нагласио је селектор "змајева".

"Ако гледамо обје утакмице, да ли су они направили шансе? Нисмо ни ми играли добро, али били смо бољи по игри у оба меча", рекао је Мехмед Баждаревић, селектор репрезентације БиХ видно потрешен након пораза од Ирске.

Босна и Херцеговина неће играти на првенству Старог континента, које ће сљедеће године бити одржано у Француској.

Селектор "змајева" Мехмед Баждаревић био је изузетно разочаран и утучен након пораза од Ирске 0:2.

"Врло је тешко говорити након овога. Сви знамо шта смо изгубили. У двије утакмице побиједила нас је екипа која је жељела више и била само борбенија са једним реализмом који је невјероватан. Морали смо више, одговорити на њихову агресивну и борбену игру и чекати своје моменте. Из двије грешке примили смо два гола послије којих се било тешко вратити у игру. У оваквим утакмицама мора се више. За мене је ово велико разочарење, толико смо хтјели на ЕУРО. Жао ми је навијача, свих вас", рекао је Мехмед Баждаревић, селектор репрезентације Босне и Херцеговине видно потрешен послије вечерашњег пораза у Дублину од Републике Ирске (0:2) и неодласка на наредно Европско првенство у Француској 2016. године.

О поразу и лошој игри у реваншу баража за ЕУРО 2016 пред 50.500 гледалаца на стадиону "Авива" бх. селектор индиректно окривио је и судију Бјорна Кујперса.

"Господин судија није био на нивоу. Он је био најслабији актер утакмице и његово суђење је утицало на све што се догађало вечерас на терену", истакао је Баждаревић, додавши:

"Ако гледамо обје утакмице, да ли су они направили шансе? Нисмо ни ми играли добро, али били смо бољи по игри у оба меча. У Зеници су имали два шута и дали гол. Неке су ствари ишле њима у прилог које ми нисмо имали у овом моменту. Па повреде, прва, друга, трећа, четврта... Били су борбенији што ми нисмо показали ни вечерас до тог нивоа".

Баждаревић сматра и да је БиХ двомеч баража изгубила у Зеници, када је утакмица завршена 1:1 по магловитом времену и условима који нису били адекватни.

"У Зеници смо морали направити предност. Не тражим оправдања, али играли смо у Зеници полувријеме. Оно друго није личило на фудбал. Да су услови били бољи дошли би са предношћу овдје и то би било нешто друго", поручио је Баждаревић на официјелној конференцији за медије након сусрета са Ирцима.

Селектор фудбалске репрезентације Републике Ирске Мартин О'Нил задовољан је пласманом на наредно Европско првенство „Француска 2016“ послије побједе над Босном и Херцеговином (2:0) у Даблину.

"Апсолутно фантастична игра. Доста добро смо одрадили посао. Играчи су дали све од себе. Наш пласман на ЕУРО је веома важан за земљу", истакао је селектор Ираца послије тријумфа над "змајевима".

Тачно 50.500 навијача присутних на стадиону „Авива“ еуфорично и громогласно прославили су пласман свог националног тима на ЕУРО 2016, а одушевљене није крио ни углавном озбиљни и готово увијек скромни О'Нил.

„Атмосфера на стадиону била је одлична и било је задовољство славити са нашим навијачима. Наши играчи су играли срчано. Кажем, у суштини смо задовољни са цијелом игром против Босне и Херцеговине“, додао је О'Нил, додавши:

„Посебно смо задовољни јер смо се квалификовали на ЕП у Француску. Трудићемо се да на завршном турниру одиграмо најбоље до сада. Ово су посебни моменти за нас. Све у свему, бараж против БиХ добро је прошао“.

Један од ријетких фудбалера Босне и Херцеговине који је послије пораза у Даблину дао изјаву медијима био је видно љутити капитен Един Џеко.

"Нисмо ни играли, тако да нисмо могли ни побиједити. Овако како смо играли, нисмо ни заслужили. Још смо добро прошли, иако је судија свирао 70-30 за њих. Тај пенал што је њима дао, мислим да не би нама никада. Оно што смо ми играли, то је алиби игра, првом до себе, само да не изгубиш лопту и тако не можемо играти на Европском првенству", казао је Џеко и на питање ко је крив у исти кош ставио све играче.

"Нисам љут, али чињенице су другачије. Кажемо сви - хоћемо, идемо, бољи смо! Ма, нисмо бољи! Да смо бољи, побиједили бисмо".

Џеко није желио детаљније да анализира игру, нити издваја појединце, нагласивши да су сви играчи били подједнако лоши. За крај, истакао је како му је жао због неодласка на ЕУРО 2016, јер...

"Навијачи су увијек уз нас и жао ми је због њих, али прије свега због нас. Ко зна да ли ће се опет указати оваква шанса да играмо на ЕП", закључио је капитен БиХ извјештачима из Даблина.

Харис Медуњанин након пораза у Даблину изјавио је да су "змајеви" шансе прокоцкали на "Билином пољу", када су имали прилику да постигну још неколико голова.

Босна и Херцеговина поражена је од Ирске 0:2 у реваншу баража за одлазак на Европско првенство у Француској 2016. године, чиме се квалификациони циклус завршио неславно за чету Мехмеда Баждаревића.

Послије првог сусрета на "Билином пољу" и резултата 1:1, Ирци су били у предности због постигнутог гола у гостима. У реваншу, још већу предност стекли су након што је холандски арбитар Бјорн Кујперс досудио дискутабилан пенал из којег су Ирци стигли до вођства.

"Имали смо шансу да у Зеници дамо више голова, јер знали смо да ће у реваншу бити тешко. Мислим да у оваквим утакмицама не смије да се свира онакав пенал. Али, тако је како је. Морамо дићи главу горе. Имали смо добру шансу, али нисмо остварили циљ који смо зацртали", истакао је Харис Медуњанин по завршетку меча у Даблину.

Фудбалери Депортива Ла Коруње против Ираца је играо ровит.

"Примио сам ињекцију, тако да нисам имао болове. У другом полувремену кренули смо добро, направили смо притисак и очекивали смо да дамо гол. Али, то се није десило, примили смо други и ту је био крај", закључио је Медуњанин.

За Босну и Херцеговину ни трећа није била срећа. Послије два неуспјеха у дуелу разигравања на пласман на СП 2010 и ЕП 2012 против Португала, "змајеви" су и из трећег бараж двомеча изашли као поражени, чиме су пропустили прилику да "вежу" наступе на два велика такмичења.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Продали

17.11.2015 13:55

Пи.ам их ја продали утакмицу .

ОДГОВОРИТЕ