Отети у Либији ускоро би могли бити на слободи?

Драма са отетим службеницима српске амбасаде у Либији ускоро би могла да се заврши њиховим ослобађањем - незванично сазнају "Новости". Преговори, које са киднаперима воде оперативци безбедносних служби Србије и секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић дају прве резултате.

Србија 17.11.2015 | 12:58
Отети у Либији ускоро би могли бити на слободи?

Отмичари, према сазнањима "Новости", и даље траже пуштање "своје браће на слободу", али је српска страна уложила максималне напоре да их убеди да тражени Либијци нису нестали у Србији, већ да постоје озбиљни обавештајни подаци да су ухапшени у Украјини.

"Реч је о великом неспоразуму и сада се тражи излаз из ове ситуације", наводи извор "Новости".

"Киднапери полако схватају да су можда погрешили односно да постоји могућност да њихови саборци нису у нашој земљи. Показују вољу да се преговори наставе, односно да се цела ситуација разреши без последица по службеника наше амбасаде, али и њих."

Власти Либије, као и Веће безбедности Сабрате, града у којем су отети Слађана Станковић и Јовица Степић, све време су укључени у преговоре, а на лицу места су Одаловић и српски безбедњаци. У ослобађању отетих Срба укључене су и друге обавештајне службе.

Градоначелник овог града на обали Средоземног мора и даље криви челнике наше амбасаде што су кренули из Триполија за Тунис, а да их нису обавестили како би им обезбедили заштиту на тој врло ризичој маршрути. Овако су били мета разним наоружаним групацијама, као и криминалним групама.

Наш извор из Либије наводи да тамошња штампа пише да је до киднаповања дошло због неспоразума, а у први план истичу и чињеницу да ниједна од милитантих група није преузела одговорност, што иде наруку преговорима о ослобађању.

Станковићева и Јовић су отети 8. новембра око 14 сати, при изласку из Сабрате. Све време отмичари их држе у једној кући на ободу овог града.

ПОРОДИЦЕ НИКО НЕ ОБАВЕШТАВА

Породица Јовице Степића (60), возача Амбасаде Србије у Либији и даље нема никакве информације о њему. Његовој браћи Драгану и Вељи из Макца, као и ћерки Оливери из Царевца, нико се од надлежних није обратио, нити их информише о тренутној ситуацији.

"О отмици нашег брата сазнали смо из медија и од тада немамо никакве новости. Не знамо ни ко су отмичари, ко са њима преговара, у ком смеру иду ти преговори", рекао је јуче Драган.

"Ипак, надамо се да ће ова ситуација да се разреши на најбољи начин и да ће нам се Јовица ускоро јавити телефоном."

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар