Иза "Вијести умета" стоји Неџад Балкан?

"Вијести умета", некада веб портал, а сада блог са којег су упућене пријетње грађанима БиХ, регистрован је на сервису "wордпресс.цом".

Босна и Херцеговина 17.11.2015 | 11:13
Иза "Вијести умета" стоји Неџад Балкан?

Телевизија "Н1" незванично сазнаје да је један од главних умова портала био Неџад Балкан уз групу особа из БиХ и Санџака. Страница је, наводно, уређивана из Швајцарске, Аустрије, Шведске.

Неџад Балкан, за којег није утврђено стоји ли и данас иза блога "Вијести умета", поријеклом је из Тутина, а припада текфирској идеологији која није у складу са званичним ставовима Исламске заједнице у региону.

Он је проповиједао у седмом округу у Бечу, а аустријске власти својевремено су га окарактерисале као радикалног по ставовима.

"Вијести умета", који је платформа за пропаганду "Исламске државе", величао је терористичке нападе у Паризу уз поруку да ће ускоро тећи крв улицама цијеле Европе.

У најновијем тексту објављеном на овом порталу у обраћању "не/безбједносним агенцијама БиХ", пише да је "Босна преливена крвљу муџахедина који су се борили да успоставе шеријат" и да "та крв није узалуд проливена и да је дала своје плодове".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ето...

17.11.2015 10:37

...зна се ко је,стаје и одаклеје и ста сад? Вероватно ником ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ојој

17.11.2015 14:06

Јебеш коментаре кад се против овог зла нико не бори!

ОДГОВОРИТЕ