Дамјановом убици пет година затвора

Никола В. (18) из Градишке осуђен правоснажно на пет година затвора у бањалучком Окружном суду због наношења тешких повреда Дамјану Црномарковићу (20) из Ламинаца, који је усљед тога преминуо.

Република Српска 16.11.2015 | 08:00
Дамјановом убици пет година затвора

У другостепеном поступку Никола В. је ослобођен оптужби за пљачку бензинске пумпе "Славуљица петрол", јер је утврђено да није тражено његово кривично гоњење.

Овом пресудом Николи В. је за три године смањена изречена казна у првостепеном поступку у Основном суду у Градишци.

Пресуда је изречена након што је у другостепеном поступку вијеће Окружног суда дјелимично уважило жалбу одбране.

- Приликом изрицања казне Суд је као олакшавајуће за осуђеног цијенио његово признање кривице. Такође је као олакшавајућа чињеница у обзир узето то да није тражено да се он кривично гони за пљачку бензинске пумпе - наведено је у образложењу одлуке Окружног суда Бањалука.

Никола В. је крајем маја осуђен на јединствену казну од осам година затвора у Основном суду у Градишци због смрти Црномарковића и пљачке бензинске пумпе.

Он је у вријеме почињења кривичних дјела био малољетан тако да је суђење као и изрицање пресуде било затворено за јавност.

Према правоснажној пресуди Никола В. је 14. децембра прошле године, испред кафића "Скор" у Новој Тополи флашом у главу ударио и тешко повриједио Дејана Црномарковића. Овај младић је повредама подлегао десет дана касније у Универзитетској болници Клиничког центра Бањалука.

Очевици овог догађаја су раније испричали да је настрадали Црномарковић кобне ноћи био са друштвом у једном ноћном клубу.

- Кренуо је кући са другом, у тренутку док је отварао врата аутомобила пришао му је малољетник и ударио га флашом у главу, а потом га стаклом убо у врат - казао је очевидац одмах након несреће, који је желио остати анониман.

Након наношења повреде, Црномарковић је одвезен у градишку Хитну помоћ, гдје су му санирали повреде те га послали у полицију да да изјаву. Када је отишао у станицу, позлило му је па пребачен је у болницу гдје касније и умро.

Протести

Суђење и цијели овај случај обиљежили су протести мјештана Ламинаца. Они су почетком маја током одржавања припремног рочишта за суђење Николи В. организовали протестну шетњу у центру Градишке. На тај начин тражили оштру казну за убиство Дамјана Црномарковића и покретање борбе против насиља. Након изрицања пресуде породица, пријатељи и комшије страдалог Црномарковића кажу да нису задовољни, јер им никаква пресуда не може вратити Дамјана.

Извор: Глас Српске

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сноуден

16.11.2015 07:32

Мало брате па није обио киоск или утајио порез убио је цовјека млади зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кривосудје

16.11.2015 07:54

А шта тек рећи за вишеструко убиство за које против пар клипана није уопште ни подигнута оптужница.

Name

?

16.11.2015 08:02

Страшно - па зар људски живот код нас тако мало вриједи? Имају ли судије дјецу..

Name

Пенолог еx

16.11.2015 10:19

Нису чиста посла..??!! Чуда невиђена дешавају се у мрачним каналима и мемљивим катакомбама на релацији тужилац-адвокат-заинтересоване стране-судија. Чуда из Међугорја им ни до кољена нису.

ОДГОВОРИТЕ