Damjanovom ubici pet godina zatvora

Nikola V. (18) iz Gradiške osuđen pravosnažno na pet godina zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog nanošenja teških povreda Damjanu Crnomarkoviću (20) iz Laminaca, koji je usljed toga preminuo.

Republika Srpska 16.11.2015 | 08:00
Damjanovom ubici pet godina zatvora

U drugostepenom postupku Nikola V. je oslobođen optužbi za pljačku benzinske pumpe "Slavuljica petrol", jer je utvrđeno da nije traženo njegovo krivično gonjenje.

Ovom presudom Nikoli V. je za tri godine smanjena izrečena kazna u prvostepenom postupku u Osnovnom sudu u Gradišci.

Presuda je izrečena nakon što je u drugostepenom postupku vijeće Okružnog suda djelimično uvažilo žalbu odbrane.

- Prilikom izricanja kazne Sud je kao olakšavajuće za osuđenog cijenio njegovo priznanje krivice. Takođe je kao olakšavajuća činjenica u obzir uzeto to da nije traženo da se on krivično goni za pljačku benzinske pumpe - navedeno je u obrazloženju odluke Okružnog suda Banjaluka.

Nikola V. je krajem maja osuđen na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora u Osnovnom sudu u Gradišci zbog smrti Crnomarkovića i pljačke benzinske pumpe.

On je u vrijeme počinjenja krivičnih djela bio maloljetan tako da je suđenje kao i izricanje presude bilo zatvoreno za javnost.

Prema pravosnažnoj presudi Nikola V. je 14. decembra prošle godine, ispred kafića "Skor" u Novoj Topoli flašom u glavu udario i teško povrijedio Dejana Crnomarkovića. Ovaj mladić je povredama podlegao deset dana kasnije u Univerzitetskoj bolnici Kliničkog centra Banjaluka.

Očevici ovog događaja su ranije ispričali da je nastradali Crnomarković kobne noći bio sa društvom u jednom noćnom klubu.

- Krenuo je kući sa drugom, u trenutku dok je otvarao vrata automobila prišao mu je maloljetnik i udario ga flašom u glavu, a potom ga staklom ubo u vrat - kazao je očevidac odmah nakon nesreće, koji je želio ostati anoniman.

Nakon nanošenja povrede, Crnomarković je odvezen u gradišku Hitnu pomoć, gdje su mu sanirali povrede te ga poslali u policiju da da izjavu. Kada je otišao u stanicu, pozlilo mu je pa prebačen je u bolnicu gdje kasnije i umro.

Protesti

Suđenje i cijeli ovaj slučaj obilježili su protesti mještana Laminaca. Oni su početkom maja tokom održavanja pripremnog ročišta za suđenje Nikoli V. organizovali protestnu šetnju u centru Gradiške. Na taj način tražili oštru kaznu za ubistvo Damjana Crnomarkovića i pokretanje borbe protiv nasilja. Nakon izricanja presude porodica, prijatelji i komšije stradalog Crnomarkovića kažu da nisu zadovoljni, jer im nikakva presuda ne može vratiti Damjana.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Snouden

16.11.2015 07:32

Malo brate pa nije obio kiosk ili utajio porez ubio je covjeka mladi zivot.

ODGOVORITE
Name

Krivosudje

16.11.2015 07:54

A šta tek reći za višestruko ubistvo za koje protiv par klipana nije uopšte ni podignuta optužnica.

Name

?

16.11.2015 08:02

Strašno - pa zar ljudski život kod nas tako malo vrijedi? Imaju li sudije djecu..

Name

Penolog ex

16.11.2015 10:19

Nisu čista posla..??!! Čuda neviđena dešavaju se u mračnim kanalima i memljivim katakombama na relaciji tužilac-advokat-zainteresovane strane-sudija. Čuda iz Međugorja im ni do koljena nisu.

ODGOVORITE