У Федерацији БиХ сутра ће бити дан жалости

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра је дан жалости у овом ентитету ради саосјећања са француским народом, након серије терористичких напада у Паризу.

Босна и Херцеговина 15.11.2015 | 11:00
У Федерацији БиХ сутра ће бити дан жалости

Из Владе ФБиХ саопштено је да се Дан жалости обиљежава обавезним истицањем заставе БиХ на пола копља, односно јарбола на зградама Владе и институција ФБиХ.

Као знак жаљења за страдалима у терористичким нападима, пред сједиштима Владе ФБиХ у Сарајеву и Мостару заставе су спуштене на пола копља.

На дан жалости не могу бити одржавани програми културно-забавног карактера на јавним мјестима у ФБиХ.

Медијске куће на територији ФБиХ дужне су да ускладе и прилагоде своје програмске садржаје дану жалости.

У терористичким нападима у Паризу у петак увече убијено је најмање 129 људи, а 352 рањено. Одговорност за нападе преузела је "Исламска држава".

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Да будес прихвацен

15.11.2015 12:08

Циљ избјеглица које су постале нова дијаспора и које се у вецини неце никад вратити одакле су отисли је да буду прихвацене тамо гдје се налазе. Морају људи престати острити зубе једни на друге због етницке припадности. Такодјер, Муслимани морају престати да изигравају Србе и Русе у односу с Арапима. Пристојност, увазавање али не улизивање јер смо ми сви људи. У смрти нема радости, у нецијем болу нема властите утјехе. На крају, ко коме јаму копа сам у њу пада. Увијек мисли да у иностранство ти ниси само Босњак него сва Босна и она Српска, а и она Хрватска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јххбј

15.11.2015 13:18

То је лицемјерство, велики дио босњака којима и ја припадам налази оправдања за ово сто се десило и истинске не осудјује поступке Исила

ОДГОВОРИТЕ
Name

ко

15.11.2015 13:33

То си прочитао из коментара у Блицу,Куриру...

Name

роберт

15.11.2015 20:46

Назалос у БиХ има радикални група .Врло су добро застицени од врха власти .То сви знају и имају велики број присталица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блиц и Курир

15.11.2015 21:31

Мој тата је гледајуци ТВ Србију - сателиска и бесплатно, навалио да иде. Тако болестан и стар би костао мјесецно 3 000 марака. Питао ме засто не казу на тв да се цак плаца партиципација за инсулин итд. Срби су ријетко самокритицни јер су их понизавали кроз историју. Доцим, има истине да свима није непријатно због десавања у Француској али то је висе оно босанско да свако мозе настрадати. Не вјерујем да неко се ири сто је тај народ мртав.

ОДГОВОРИТЕ