U Federaciji BiH sutra će biti dan žalosti

U Federaciji BiH /FBiH/ sutra je dan žalosti u ovom entitetu radi saosjećanja sa francuskim narodom, nakon serije terorističkih napada u Parizu.

Bosna i Hercegovina 15.11.2015 | 11:00
U Federaciji BiH sutra će biti dan žalosti

Iz Vlade FBiH saopšteno je da se Dan žalosti obilježava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade i institucija FBiH.

Kao znak žaljenja za stradalima u terorističkim napadima, pred sjedištima Vlade FBiH u Sarajevu i Mostaru zastave su spuštene na pola koplja.

Na dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u FBiH.

Medijske kuće na teritoriji FBiH dužne su da usklade i prilagode svoje programske sadržaje danu žalosti.

U terorističkim napadima u Parizu u petak uveče ubijeno je najmanje 129 ljudi, a 352 ranjeno. Odgovornost za napade preuzela je "Islamska država".

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Da budes prihvacen

15.11.2015 12:08

Cilj izbjeglica koje su postale nova dijaspora i koje se u vecini nece nikad vratiti odakle su otisli je da budu prihvacene tamo gdje se nalaze. Moraju ljudi prestati ostriti zube jedni na druge zbog etnicke pripadnosti. Takodjer, Muslimani moraju prestati da izigravaju Srbe i Ruse u odnosu s Arapima. Pristojnost, uvazavanje ali ne ulizivanje jer smo mi svi ljudi. U smrti nema radosti, u necijem bolu nema vlastite utjehe. Na kraju, ko kome jamu kopa sam u nju pada. Uvijek misli da u inostranstvo ti nisi samo Bosnjak nego sva Bosna i ona Srpska, a i ona Hrvatska.

ODGOVORITE
Name

jhhbj

15.11.2015 13:18

To je licemjerstvo, veliki dio bosnjaka kojima i ja pripadam nalazi opravdanja za ovo sto se desilo i istinske ne osudjuje postupke Isila

ODGOVORITE
Name

ko

15.11.2015 13:33

To si pročitao iz komentara u Blicu,Kuriru...

Name

robert

15.11.2015 20:46

Nazalos u BiH ima radikalni grupa .Vrlo su dobro zasticeni od vrha vlasti .To svi znaju i imaju veliki broj pristalica.

ODGOVORITE
Name

Blic i Kurir

15.11.2015 21:31

Moj tata je gledajuci TV Srbiju - sateliska i besplatno, navalio da ide. Tako bolestan i star bi kostao mjesecno 3 000 maraka. Pitao me zasto ne kazu na tv da se cak placa participacija za insulin itd. Srbi su rijetko samokriticni jer su ih ponizavali kroz istoriju. Docim, ima istine da svima nije neprijatno zbog desavanja u Francuskoj ali to je vise ono bosansko da svako moze nastradati. Ne vjerujem da neko se iri sto je taj narod mrtav.

ODGOVORITE