Нишикори: Новаков кључ? Константност!

Јапански тенисер Кеи Нишикори није крио одушевљење сјајним партијама најбољег играча света Новака Ђоковића ове сезоне.

Тенис 15.11.2015 | 13:00
Нишикори: Новаков кључ? Константност!

Нишикори, који ће бити први противник Ђоковића на Завршном Мастерсу у Паризу, истакао је да је константност највећи квалитет Србина.

Њих двојица отварају турнир у ’О2 арени’ у недељу од 15 часова, а у њиховој групи налазе се још Роџер Федерер и Томаш Бердих.

„Биће тешко, то је сигурно. Он игра сјајно ове године и неће давати бесплатне поене. Добро сервира, веома је константан на свим пољима. Биће тежак први меч у Лондону“, рекао је Нишикори, а онда и објаснио највећи квалитет српског играча.

„Оно што је невероватно је његова константност. Изгубио је само неколико мечева ове године и остаје фокусиран све време. Мислим да је његова концентрација запањујућа – он је најтежи играч са којим тренутно можете да се сусретнете“.

Најбољи јапански играч свих времена оборио је много рекорда у Азији, али истиче да му то није циљ.

„Мој циљ није да оборим рекорде у Азији већ да будем један од најбољих на свету“.

Да би у томе успео, зна шта му је потребно.

„Морам да будем мало бољи на великим турнирима, нарочито на Грен слемовима и Мастерсима. Ове година сам пропустио три Мастерса због повреда. Био сам добар, али недовољно за Топ 5 или више од тога. Надам се да ћу бити бољи. Играо сам четвртфинале Ролан Гароса први пут у каријери и радујем се игрању тамо следеће године. Физички, снажнији сам много него ранијих година. Покушавам да свакодневно радим напорно, покушавам да будем пун самопоуздања у сваком мечу и уживам у свом тенису. То је добар мотив“, закључио је Нишикори.

Коментари / 0

Оставите коментар