Nišikori: Novakov ključ? Konstantnost!

Japanski teniser Kei Nišikori nije krio oduševljenje sjajnim partijama najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića ove sezone.

Tenis 15.11.2015 | 13:00
Nišikori: Novakov ključ? Konstantnost!

Nišikori, koji će biti prvi protivnik Đokovića na Završnom Mastersu u Parizu, istakao je da je konstantnost najveći kvalitet Srbina.

Njih dvojica otvaraju turnir u ’O2 areni’ u nedelju od 15 časova, a u njihovoj grupi nalaze se još Rodžer Federer i Tomaš Berdih.

„Biće teško, to je sigurno. On igra sjajno ove godine i neće davati besplatne poene. Dobro servira, veoma je konstantan na svim poljima. Biće težak prvi meč u Londonu“, rekao je Nišikori, a onda i objasnio najveći kvalitet srpskog igrača.

„Ono što je neverovatno je njegova konstantnost. Izgubio je samo nekoliko mečeva ove godine i ostaje fokusiran sve vreme. Mislim da je njegova koncentracija zapanjujuća – on je najteži igrač sa kojim trenutno možete da se susretnete“.

Najbolji japanski igrač svih vremena oborio je mnogo rekorda u Aziji, ali ističe da mu to nije cilj.

„Moj cilj nije da oborim rekorde u Aziji već da budem jedan od najboljih na svetu“.

Da bi u tome uspeo, zna šta mu je potrebno.

„Moram da budem malo bolji na velikim turnirima, naročito na Gren slemovima i Mastersima. Ove godina sam propustio tri Mastersa zbog povreda. Bio sam dobar, ali nedovoljno za Top 5 ili više od toga. Nadam se da ću biti bolji. Igrao sam četvrtfinale Rolan Garosa prvi put u karijeri i radujem se igranju tamo sledeće godine. Fizički, snažniji sam mnogo nego ranijih godina. Pokušavam da svakodnevno radim naporno, pokušavam da budem pun samopouzdanja u svakom meču i uživam u svom tenisu. To je dobar motiv“, zaključio je Nišikori.

Komentari / 0

Ostavite komentar