"Лоптица је поново у срцу Европе"

Теророистички напад у Паризу показује амбицију исламске државе да побједи Алкаиду и да се наметне као вођа џихадистичког покрета, и сасвим је могуће да ће се овако нешто догодити и у осталим земљама Европе, сматрају стручњаци за бјезбједност.

Свијет 14.11.2015 | 19:33
"Лоптица је поново у срцу Европе"

Стручњак за Блиски исток Бошко Јакић каже да веома узнемирава чињеница да се тероризам из Сирије и Ирака преселио у Европу и поручује да ће се то зауставити само када се ситуација на Бликосм истоку ријеши. 

Експерт за безбједност професор доктор Дарко Трифуновић такође сматра да је данашња Европа постала поприште сукоба. 

"Дошли су у Европу 90их, вратили се на Блиски исток и поново  је лоптица сада у срцу Европе. Игноришемо све оне који су нам најављивали такве сукобе од Осаме бин Ладена и његовг плана Ал каида 2о-20 , који се апсолутно остварује", казао је Трифуновић за БН ТВ.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

x

14.11.2015 19:43

Боско јакиц је добро рекао да це се тероризам зауставити само када се ситуација на блиском истоку смири засто.Када запад на целу са америком престане разарати и бомбардовати те земље и пљацкати њихове ресурсе нправди бога.Онда нард посезе за тероризмом јер незна ста це од зивота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тај

14.11.2015 21:31

Имас право.Али насиље није ресење ,то знаци даа ниси бољи од њих.

Name

Омер

15.11.2015 07:56

Тако је

Name

никола

15.11.2015 01:38

Ко убија тудју децу 3000 километара од своје куце,не треба да оцекује ниста добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

15.11.2015 06:20

За x Кукавицки нацин борбе је тероризам убија се народ који не одлуцује о рату и миру мизерно је убијати народ на уталмици и сматрати се јунаком нека убију Обаму и друге дрзавне великане који одлуцују о рату а не улицну биједу јер ни њиховим политицарима није толико стало до обицни људи знаци такав облик борбе је неморалан глуп изнад свега пуно це се забринути француске власти за 100 људи не казем да се не цини неправда на истоку али не цине то обицни смртници не знам ко управља тим али није ни паметан ни борац вец обицна болесна будала и кукавица која убија иза ледја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ковацевић Мато

15.11.2015 08:42

Питање свих питања је: Ко је створио Бин ладена...ИСИЛ,...исте учио...наоружавао.....сарађивао.....ко је НЕЛЕГАЛНО и без дозволе УН-а рушио Хусеина какав год био,био је боље ријешење од садашњег...исто важи и за Гадафија....Асада...ти људи су у тим државама живели добро, плате одличне....богати били....а сад бјеже ....и стварају тзв западњацима ужасне проблеме....ко је зато КРВ !!! ??? Сад истог момента да Путин удари још жешће по ИСИЛ-у ,да их све неутрализира, тзв западна пропаганда ће устати на све четири ноге и лажима .....нападати Путина, али ће тихо бити и без одговора бити на УЗРОК свега. Иста та тзв. западна демократија ће тихо бити кад они руше. ....пале...убијају.....јер тобо'ж то је у интересу демократије....то што то све раде насилно и без правне подлоге, то се њих не тиче. Је'л демократија кад убијеш неколико милиона Индијанаца...Вијетнамаца.....Хирошима......Ирачана.....а све остало тероризам и злочин? Иначе свако нормалан је ужаснут са овим сликама....нитко нормалан не може подржати терор било какве врсте....и зато треба Путина номинирати за НОБЕЛА и сарађивати с њим, а не истог поткопавати.

ОДГОВОРИТЕ