"Змајеви" одлетјели за Даблин: Џеко за бригу?!

Фудбалери Босне и Херцеговине отпутовали су у суботу ујутро у Даблин, гдје ће у понедјељак увече против Републике Ирске одиграти реванш меч баража за пласман на ЕУРО 2016.!

Фудбал 14.11.2015 | 22:20
"Змајеви" одлетјели за Даблин: Џеко за бригу?!

Послије ремија на зеничком "Билином пољу" (1:1), с којим никако не могу бити задовољни навијачи "змајева", као ни селектор Мехмед Баждаревић, остало је још 90 минута на стадиону "Авива".

У суботу ујутро, експедиција "змајева" је отпутовала у Ирску чартер летом из Сарајева.

Иако након првих 90 минута нису у предности, оптимизам је и даље присутан у бх. тиму, као и код селектора Мехмеда Баждаревића. Он је увјерен да ће његови изабраници одиграти бољу утакмицу у Даблину, те на крају прославити пласман на Европско првенство 2016. у Француској.

"Ирска је у Зеници показала оно што смо отприлике од њих и очекивали. Сигурно је да ће тамо бити још агресивнији, али убијеђен сам да имамо довољно квалитета и снаге да се с тим изборимо. Ако будемо у Даблину играли као у првом полувремену у Зеници, те реализујемо своје шансе мислим да можемо направити добар резултат. За то ће бити потребно више борбености и срчаности, али и добре игре нашег тима", казао је Баждаревић уочи поласка за Ирску.

Един Цоцалић, дефанзивац белгијског Мехелена синоћ је помало неочекивано добио прилику у првој утакмици са Ирцима. Што је још занимљивији играо је у везном реду, али уз дефанзивне задатке.

"Задатак ми је био да помажем одбрани што је могуће више, јер смо знали да ће они играти на дуге лопте. Можемо одиграти пуно боље него што смо то јуче урадили, у то сам увјерен, Превише смо покушавали са дугим лоптама, а то није наш начин игре. Надам се да ћемо у Даблину бити у бољем издању. У Зеници нисмо остварили резултат који смо прижељкивали, али је све отворено. Потребан нам је гол и шансе за пласман на ЕУРО 2016 су по мом мишљењу и даље подједнаке", рекао је Цоцалић.

Оно што селектора Баждаревића уочи реванша у Даблину брине јесу повреде које су синоћ добили Един Џеко и Менсур Мујџа. Према ријечима Реуфа Карабега, доктора репрезентације БиХ, не ради се о наивним повредама, али ће медицински тим учинити све да их оспособи до понедјељка и огледа на "Авива" стадиону.

Уколико капитен Џеко не буде у могућности да заигра вјероватно ће прилику добити Милан Ђурић, нападач италијанске Ћезене. Недавно је погоцима у посљедња два квалификациона против Велса и Кипра постао јунак БиХ.

"Нисмо одиграли према очекивањима у првој утакмици. То је прошлост и сада се окрећемо реваншу у Ирској гдје размишљамо само о побједи. Можемо пуно боље одиграти и мислим да ћемо то у Даблину показати", кратак је био Ђурић.

У екипу ће се послије одрађене суспензије вратити Мухамед Бешић, али јасно је да "змајеве" у Ирској очекује тежак посао уколико желе да изборе премијерни наступ на шампионату Европе, који ће наредног љета бити одржан у Француској.

По доласку у ирску престоницу, први тренинг ће бити одржан вечерас у 18 часова, а у недјељу је од 19 сати на распореду конференција за штампу селектора Баждаревића. Пола сата касније је и посљедњи тренинг на стадиону "Авива".

Реванш се игра у понедјељак од 20.45 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар