"Zmajevi" odletjeli za Dablin: Džeko za brigu?!

Fudbaleri Bosne i Hercegovine otputovali su u subotu ujutro u Dablin, gdje će u ponedjeljak uveče protiv Republike Irske odigrati revanš meč baraža za plasman na EURO 2016.!

Fudbal 14.11.2015 | 22:20
"Zmajevi" odletjeli za Dablin: Džeko za brigu?!

Poslije remija na zeničkom "Bilinom polju" (1:1), s kojim nikako ne mogu biti zadovoljni navijači "zmajeva", kao ni selektor Mehmed Baždarević, ostalo je još 90 minuta na stadionu "Aviva".

U subotu ujutro, ekspedicija "zmajeva" je otputovala u Irsku čarter letom iz Sarajeva.

Iako nakon prvih 90 minuta nisu u prednosti, optimizam je i dalje prisutan u bh. timu, kao i kod selektora Mehmeda Baždarevića. On je uvjeren da će njegovi izabranici odigrati bolju utakmicu u Dablinu, te na kraju proslaviti plasman na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

"Irska je u Zenici pokazala ono što smo otprilike od njih i očekivali. Sigurno je da će tamo biti još agresivniji, ali ubijeđen sam da imamo dovoljno kvaliteta i snage da se s tim izborimo. Ako budemo u Dablinu igrali kao u prvom poluvremenu u Zenici, te realizujemo svoje šanse mislim da možemo napraviti dobar rezultat. Za to će biti potrebno više borbenosti i srčanosti, ali i dobre igre našeg tima", kazao je Baždarević uoči polaska za Irsku.

Edin Cocalić, defanzivac belgijskog Mehelena sinoć je pomalo neočekivano dobio priliku u prvoj utakmici sa Ircima. Što je još zanimljiviji igrao je u veznom redu, ali uz defanzivne zadatke.

"Zadatak mi je bio da pomažem odbrani što je moguće više, jer smo znali da će oni igrati na duge lopte. Možemo odigrati puno bolje nego što smo to juče uradili, u to sam uvjeren, Previše smo pokušavali sa dugim loptama, a to nije naš način igre. Nadam se da ćemo u Dablinu biti u boljem izdanju. U Zenici nismo ostvarili rezultat koji smo priželjkivali, ali je sve otvoreno. Potreban nam je gol i šanse za plasman na EURO 2016 su po mom mišljenju i dalje podjednake", rekao je Cocalić.

Ono što selektora Baždarevića uoči revanša u Dablinu brine jesu povrede koje su sinoć dobili Edin Džeko i Mensur Mujdža. Prema riječima Reufa Karabega, doktora reprezentacije BiH, ne radi se o naivnim povredama, ali će medicinski tim učiniti sve da ih osposobi do ponedjeljka i ogleda na "Aviva" stadionu.

Ukoliko kapiten Džeko ne bude u mogućnosti da zaigra vjerovatno će priliku dobiti Milan Đurić, napadač italijanske Ćezene. Nedavno je pogocima u posljednja dva kvalifikaciona protiv Velsa i Kipra postao junak BiH.

"Nismo odigrali prema očekivanjima u prvoj utakmici. To je prošlost i sada se okrećemo revanšu u Irskoj gdje razmišljamo samo o pobjedi. Možemo puno bolje odigrati i mislim da ćemo to u Dablinu pokazati", kratak je bio Đurić.

U ekipu će se poslije odrađene suspenzije vratiti Muhamed Bešić, ali jasno je da "zmajeve" u Irskoj očekuje težak posao ukoliko žele da izbore premijerni nastup na šampionatu Evrope, koji će narednog ljeta biti održan u Francuskoj.

Po dolasku u irsku prestonicu, prvi trening će biti održan večeras u 18 časova, a u nedjelju je od 19 sati na rasporedu konferencija za štampu selektora Baždarevića. Pola sata kasnije je i posljednji trening na stadionu "Aviva".

Revanš se igra u ponedjeljak od 20.45 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar