СП: "Шестица" САД-а, Борјан јунак Канаде!

Репрезентације САД, Мексика, Костарике, Канаде, Панаме и Гватемале оствариле су победе на старту КОНКАКАФ квалификација за СП 2018.!

Фудбал 14.11.2015 | 19:20
СП: "Шестица" САД-а, Борјан јунак Канаде!

Вече је обележио убедљив тријумф САД над Светим Винсентом и Гренадином 6:1, после преокрета у Сент Луису.

Мексико је рутински савладао Салвадор 3:0, док је Канада највише захваљујући голману Милану Борјану победила Хондурас 1:0.

Фудбалери Св. Винсента и Гранадинија су шокирали Сент Луис већ у петом минуту поготком Андерсона, али домаћин већ до полувремена преокреће на 3:1.

На крају је двоструки стрелац био Жози Алтидор за прве победе за САД у борби за пласман на Мундијал у Русији за три године.

Мексико је рутински сломио Славадор, погоцима Андреса Гвардада и Ектора Ерере у првом, те Карлоса Веле у другом полувремену, уз две асистенције Хесуса Короне.

Јунак првог кола био је бивши голман Рада и нишког Радничког Милан Борјан, који је са неколико парада омогућио Канади да голом Вила Џонсона крајем првог полувремена савлада учесника Светског првенства у Бразилу прошле године.

После првог кола, по три бода у групи А имају Мексико и Канада, у групи Б Панама и Костарика, а у Ц САД и Тринидад и Тобаго.

По две најбоље слекције из сваке групе пласираће се у последњу, пету рунду која ће одлучити која три тима ће директно у Русију, а ко ће у бараж са петом репрезентацијом иза азијских квалификација.

КОНКАКАФ квалификације:
САД – Св. Винсент и Гренадини 6:1
Гватемала – Тринидад и Тобаго 1:2
Јамајка – Панама 0:2
Костарика – Хаити 1:0
Мексико – Салвадор 3:0
Канада – Хондурас 1:0

Коментари / 0

Оставите коментар