SP: "Šestica" SAD-a, Borjan junak Kanade!

Reprezentacije SAD, Meksika, Kostarike, Kanade, Paname i Gvatemale ostvarile su pobede na startu KONKAKAF kvalifikacija za SP 2018.!

Fudbal 14.11.2015 | 19:20
SP: "Šestica" SAD-a, Borjan junak Kanade!

Veče je obeležio ubedljiv trijumf SAD nad Svetim Vinsentom i Grenadinom 6:1, posle preokreta u Sent Luisu.

Meksiko je rutinski savladao Salvador 3:0, dok je Kanada najviše zahvaljujući golmanu Milanu Borjanu pobedila Honduras 1:0.

Fudbaleri Sv. Vinsenta i Granadinija su šokirali Sent Luis već u petom minutu pogotkom Andersona, ali domaćin već do poluvremena preokreće na 3:1.

Na kraju je dvostruki strelac bio Žozi Altidor za prve pobede za SAD u borbi za plasman na Mundijal u Rusiji za tri godine.

Meksiko je rutinski slomio Slavador, pogocima Andresa Gvardada i Ektora Erere u prvom, te Karlosa Vele u drugom poluvremenu, uz dve asistencije Hesusa Korone.

Junak prvog kola bio je bivši golman Rada i niškog Radničkog Milan Borjan, koji je sa nekoliko parada omogućio Kanadi da golom Vila Džonsona krajem prvog poluvremena savlada učesnika Svetskog prvenstva u Brazilu prošle godine.

Posle prvog kola, po tri boda u grupi A imaju Meksiko i Kanada, u grupi B Panama i Kostarika, a u C SAD i Trinidad i Tobago.

Po dve najbolje slekcije iz svake grupe plasiraće se u poslednju, petu rundu koja će odlučiti koja tri tima će direktno u Rusiju, a ko će u baraž sa petom reprezentacijom iza azijskih kvalifikacija.

KONKAKAF kvalifikacije:
SAD – Sv. Vinsent i Grenadini 6:1
Gvatemala – Trinidad i Tobago 1:2
Jamajka – Panama 0:2
Kostarika – Haiti 1:0
Meksiko – Salvador 3:0
Kanada – Honduras 1:0

Komentari / 0

Ostavite komentar