Федерер о тренутном стању тениса: Занимљива фаза...!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је да верује да је будућност тениса безбедна барем у наредних пет година пред почетак завршног Мастерса сезоне.

Тенис 15.11.2015 | 21:40
Федерер о тренутном стању тениса: Занимљива фаза...!

Федерер је дао занимљив одговор на питање о тренутном стању АТП тура, истакавши да тренутно пролази кроз занимљиву фазу.

“Пролазимо кроз фазу у којој један тенисер или група доминирају. Мислим да је то занимљиво за навијаче, а велики број тенисера је изградио своју базу навијача широм света. У наредних пет година смо дефинитивно безбедни”, рекао је Федерер.

Тренутно трећи тенисер света ће у Лондону, где такмичење почиње у недељу, у групи играти са Новаком Ђоковићем, Томашом Бердихом и Кеијем Нишикоријем.

“Нисам имао проблема да будем мотивисан за овај турнир. Радовао сам му се и приоритет ми је био да играм све боља. Покреће ме идеја да ћу играти са другим тенисерима који су међу најбољима на свету и заиста сам узбуђен. Нећу се опустити, јер не желим да доживим три пораза и тако завршим сезону”, нагласио је Федерер.

Први Федереров ривал у престоници Велике Британије биће Бердих, а њихов дуел на програму је у недељу од 21 час.

“Сви тенисери су стигли овде са жељом да остваре свој циљ. Свима је један од циљева био сам пласман у Лондон и атмосфера је због тога сјајна. Ово је престижан и један од најбољих турнира на свету”, истакао је швајцарски тенисер.

Федерер је у досадашњем делу каријере остварио 48 победа и 11 пораза на завршном Мастерсу, а титуле је освајао 2003, 2004, 2006, 2007, 2010. и 2011. године.

Коментари / 0

Оставите коментар