Federer o trenutnom stanju tenisa: Zanimljiva faza...!

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da veruje da je budućnost tenisa bezbedna barem u narednih pet godina pred početak završnog Mastersa sezone.

Tenis 15.11.2015 | 21:40
Federer o trenutnom stanju tenisa: Zanimljiva faza...!

Federer je dao zanimljiv odgovor na pitanje o trenutnom stanju ATP tura, istakavši da trenutno prolazi kroz zanimljivu fazu.

“Prolazimo kroz fazu u kojoj jedan teniser ili grupa dominiraju. Mislim da je to zanimljivo za navijače, a veliki broj tenisera je izgradio svoju bazu navijača širom sveta. U narednih pet godina smo definitivno bezbedni”, rekao je Federer.

Trenutno treći teniser sveta će u Londonu, gde takmičenje počinje u nedelju, u grupi igrati sa Novakom Đokovićem, Tomašom Berdihom i Keijem Nišikorijem.

“Nisam imao problema da budem motivisan za ovaj turnir. Radovao sam mu se i prioritet mi je bio da igram sve bolja. Pokreće me ideja da ću igrati sa drugim teniserima koji su među najboljima na svetu i zaista sam uzbuđen. Neću se opustiti, jer ne želim da doživim tri poraza i tako završim sezonu”, naglasio je Federer.

Prvi Federerov rival u prestonici Velike Britanije biće Berdih, a njihov duel na programu je u nedelju od 21 čas.

“Svi teniseri su stigli ovde sa željom da ostvare svoj cilj. Svima je jedan od ciljeva bio sam plasman u London i atmosfera je zbog toga sjajna. Ovo je prestižan i jedan od najboljih turnira na svetu”, istakao je švajcarski teniser.

Federer je u dosadašnjem delu karijere ostvario 48 pobeda i 11 poraza na završnom Mastersu, a titule je osvajao 2003, 2004, 2006, 2007, 2010. i 2011. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar