Како се снимао анти-ратни филм у ратној зони

Мало је људи у региону који нису погледали филм "Лепа села, лепо горе". Гостујући синоћ на Првој телевизији у емисији "Вече са Иваном Ивановићем", глумац Никола Којо открио је неке детаље везане за снимање овог филма које до сада, вероватно, нисте имали прилике да чујете.

Србија 14.11.2015 | 15:07
Како се снимао анти-ратни филм у ратној зони

Никола каже да је понајвише срећан јер су глумци поред сјајног сценарија успели да дају неки свој лични печат целој причи.

“Можда би чак био занимљивији и бољи филм о филму, тј. о томе како смо успели да га снимимо у ратној зони у време када је Слоба ударио санкције Републици Српској и Босни, па ми идемо ноћу преко балвана и носимо нафту за тенкове, наша возила. Било је ту разних занимљивих ствари“, рекао је.

Веровали или не, култни филм који је у то време изазвао бројне контроверзе „Лепа села, лепо горе“ ових дана пуни 20 година.

“Највише га волим јер тај филм има своју мисију. Њему ће сад 20 година за који дан. У почетку су нас пљували да је филм овакав-онакав, али то је заправо био анти-ратни филм. Тек сад с ове дистанце човек може да каже да смо заиста поносни што смо га урадили“, закључио је.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

бОСКО

14.11.2015 14:51

Тачно тако !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

14.11.2015 19:01

Волео би да знам ко је инвестирао снимање филма.Мени, искрен да будем и после двадесет година, јос увек заудара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!

14.11.2015 19:17

Теби то заудара... ма ти си Богољубе свињче једно мало смрдљиво!

Name

за !

15.11.2015 17:42

Ста казес узвицнице,толико смрди а? Мени је овај филм био анти-српски од првог кадра.Сецам се коментара једне насе предивне глумице у вези овог филма,била је потпуно у праву.Мозда се мозе наци негде на нету. Богољуб